Logo culemborgsecourant.nl

Jong en oud in gesprek over Identiteit

Culemborg - Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En al deze kennis gaat verloren als deze niet gedeeld wordt. Daarom slaan verschillende organisaties uit Culemborg de handen ineen voor het nieuwe project ‘Identitijd’. Hierin ontdekken nieuwsgierige Culemborgse jongeren wat je uniek maakt en de rol die de mensen in je omgeving hierbij spelen.

Wat houdt het in: Programmaleider Maya Lievegoed van HUMINT Solutions vertelt: “De jongeren maken eerst kennis met elkaar en met ons team van professionele kennisdetectives. Daarna gaan ze aan de hand van opdrachten in gesprek met een oudere over het thema, verkennen ze het Regionaal Archief Rivierenland, Bibliotheek Rivierenland en volgen een workshop bij het Elisabeth Weeshuis Culemborg. Daar horen ze hoe je opvoeding en ouders invloed hebben op je identiteit.”

Van al hun ontdekkingen en eigen ideeën maken de jongeren vlogs. Hiervoor leren ze van de mediacoaches van de Beeldbrengers hoe je een camera bedient, interviews afneemt en een mooie video edit. Het eindresultaat is op 28 mei te zien bij de Gelderlandfabriek. Wat zeggen eerdere deelnemers? Jongere Soesja (16 jaar): “Je vergelijkt jezelf soms teveel met anderen. Ik vond het interessant om te onderzoeken wat mij juist uniek maakt en ik heb veel geleerd over mezelf. En het was leuk om met anderen een vlog te maken.”

Oudere meneer Kaptein (96 jaar) kijkt ook met veel plezier terug op zijn deelname: “Ik zou het iedereen aanraden. Mijn hoofd zit vol grijze hersencellen en door deze gesprekken met de jongere vouwden die een voor een open en kwamen mijn verhalen weer tot leven.” Voor dit project is nog plaats voor jongeren en vertellers. Jongeren: Ben jij maximaal 24 jaar, woon je in Culemborg en heb jij zin in een uitdaging? Doe dan mee met dit bijzondere project!

Verteller: Vindt u het leuk om met een jongere in gesprek te gaan over uw (vroegere) leven in Culemborg? Dan zijn wij op zoek naar u! Meld je aan via https://www.humints.com/identitijd/ of telefonisch via 06 51 66 81 35. Achtergrondinformatie Het project Identitijd is een samenwerking tussen het Knowledge Detectives programma van HUMINT Solutions en de Beeldbrengers. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen HUMINT Solutions, MDT, Elisabeth Weeshuis Culemborg, De Gelderlandfabriek, Elk Welzijn, Bibliotheek Rivierenland en Cultuur en Erfgoedpact Rivierenland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden