Logo culemborgsecourant.nl

CB ontvangt predicaat Koninklijk

CB heeft op 6 april het predicaat ‘Koninklijk’ gekregen. Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, de heer John Berends, reikte de onderscheiding uit aan algemeen directeur Hans Willem Cortenraad. 

Culemborg - Dit gebeurde tijdens een feestelijk online evenement rond het 150-jarig jubileum van CB. In de afgelopen 150 jaar heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd.
De historie van CB begint op 15 april 1871. Toen werd het ‘Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel’ opgericht in Amsterdam.  In 1926 veranderde de naam in Centraal Boekhuis. Door  constante groei was het bedrijf genoodzaakt te verhuizen. In 1973 kwam het terecht in Culemborg. Met de komst van internet start Centraal Boekhuis in 1999 met de E-commerce dienstverlening. Vanaf 2012 werd het Centraal Boekhuis ook actief in de Healthcare sector en werd de handelsnaam CB.

Van Grootheest: “CB is hét boekenmagazijn van Nederland en Vlaanderen. Naast inmiddels veel meer producten. Culemborg is trots dat dit mooie bedrijf al bijna 50 jaar in onze stad is gevestigd. CB is ook een belangrijke werkgever voor veel Culemborgers. Wij feliciteren CB met het 150-jarig bestaan en het verkrijgen van het predicaat Koninklijk!”

Het predicaat ‘Koninklijk’

Wat het lintje is voor de inwoner, is het predicaat ‘Koninklijk’ voor het bedrijf. Het predicaat staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het predicaat wordt door Zijne Majesteit de Koning slechts in speciale gevallen toegekend.
De onderneming moet aan zeer strenge voorwaarden voldoen. De onderneming moet tenminste honderd jaar bestaan en moet vooraanstaand zijn in de regio en een goede reputatie bezitten. Het bedrijf moet beschikken over een uitzonderlijk goede dienstverlening, de beste kwaliteit leveren en uiteraard moeten de directieleden te goeder naam en faam bekend staan van onbesproken gedrag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden