Logo culemborgsecourant.nl


<p>Het magazijn kan met behulp van shuttles en liften 2000 orders per uur picken en zorgt ervoor dat CB klaar is voor de veranderende marktvraag.</p>

Het magazijn kan met behulp van shuttles en liften 2000 orders per uur picken en zorgt ervoor dat CB klaar is voor de veranderende marktvraag.

(Foto: )

Koning opent magazijn van jarig CB

Logistiek dienstverlener CB verwelkomde dinsdag Zijne Majesteit de Koning in CB's distributiecentrum aan de Erasmusweg. Na een rondleiding door een deel van het logistieke proces bezocht de Koning het gloednieuwe, high tech bakkenmagazijn van CB. In het bijzijn van onder meer Burgemeester van Culemborg Gerdo van Grootheest, zette de Koning met een druk op de knop het volautomatische magazijn in werking.

Culemborg - Het magazijn kan met behulp van shuttles en liften 2000 orders per uur picken en zorgt ervoor dat CB klaar is voor de steeds veranderende marktvraag. CB bestaat dit jaar 150 jaar. Hans Willem Cortenraad, CB: "Wij zijn verheugd de Koning in dit feestelijke jaar te ontvangen. Voor CB, CB'ers en het boekenvak een bijzondere eer voor ons werk."
Eervolle onderscheiding
Ter ere van het 150-jarige bestaan van CB is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. De eervolle onderscheiding is een kroon op het werk van CB, als logistiek dienstverlener al 150 jaar actief in het hart van het boekenvak en sinds 2012 ook in de zorgsector. Het predicaat werd dinsdag tijdens een feestelijk online evenement uitgereikt door Commissaris van de Koning in Gelderland John Berends aan Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur van CB. Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger.
Naast de opening van het magazijn ging de Koning met verschillende CB'ers in gesprek over hun werk en sprak hij met uitgevers Geneviève Waldmann (Veen, Bosch & Keuning Uitgeversgroep), Mark Beumer (De Bezige Bij), Amin Usman (eigenaar Boekhandel Voorhoeve) en Eelco Zuidervaart (Boekhandel Donner) over de ontwikkelingen in het boekenvak. In deze tijden is lezen misschien nog wel belangrijker dan wanneer er geen pandemie is. De coronamaatregelen vragen van ondernemers in het boekenvak extra inventiviteit en creativiteit. CB, als logistieke spil in het boekenvak, ondersteunt hen daarbij. Deze ochtend zag ook het eerste exemplaar van het boek Collectief in boeken (Boom uitgevers) het levenslicht. Een boek waarin historica Marijke Huisman ter ere van CB's 150 jarig jubileum de ontwikkelingen in de boekenmarkt en het Nederlandse boekenvak belicht, met speciale aandacht voor de boekdistributie en de verhoudingen tussen uitgevers en boekverkopers. Samen creëerden zij anderhalve eeuw geleden een internationaal unieke oplossing voor een nog altijd actueel vraagstuk: de distributie van boeken in alle verschijningsvormen. CB heeft bijna 150 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. Hoewel het bedrijf in het 150-jarig bestaan een enorme innovatie heeft doorgemaakt, is dit vandaag de dag dat nog steeds de kern van de dienstverlening.

Evert Scheffer

De eervolle onderscheiding is een kroon op het werk van CB

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden