Zet je schrap voor Operatie Oranje
Logo culemborgsecourant.nl


<p>Still uit de televisie-uitzending van 30 april 1991. Koninklijke koets rijdt &rsquo;t Jach op.</p>

Still uit de televisie-uitzending van 30 april 1991. Koninklijke koets rijdt ’t Jach op.

(Archieffoto: Bram van Schaik)

Zet je schrap voor Operatie Oranje

Weet je het nog? Op 30 april 1991 stond Culemborg (met Buren) internationaal in de schijnwerpers. Koningin Beatrix, met in haar kielzog de complete koninklijke familie, kwam naar de Betuwe om daar officieel Koninginnedag te vieren. In 2021 is dat 30 jaar geleden. Een mooi moment om herinneringen op te halen. 

Culemborg - Te meer omdat ook dit jaar wat nu Koningsdag heet niet massaal kan worden gevierd. Daarom: Operatie Oranje.

De Gelderlandfabriek blikt van 23 april tot en met 2 mei onder de titel ‘Operatie Oranje’ terug op die bijzondere dag in 1991. Dat gebeurt samen met Culemborg & Oranje en andere partners in de stad. Wat er op het programma komt te staan, is nog een verrassing. Uiteraard is veel afhankelijk van wat praktisch mogelijk en haalbaar is.

Foto-expositie

Wat we in elk geval gaan doen, is een foto-expositie. Buiten, op de Markt, maar ook in etalages en wie weet welke plekken nog meer. En daar zoeken we foto’s, filmpjes en herinneringen voor.

Dus hier de oproep: stond jij of iemand uit je familie ergens langs de route met je camera? Was je er met je vereniging? Heb je een andere leuke herinnering aan die dag? Heb je dat unieke kiekje samen met een van de koninklijke gasten? Stuur ‘m op!

Fotobestanden liefst digitaal als jpg (resolutie 1 MB of meer). Filmpjes graag via WeTransfer. Vermeld duidelijk afzender, telefoonnummer, emailadres, naam fotograaf/filmer en natuurlijk wie of wat er te zien is.

Insturen uiterlijk 4 april 2021 naar: publiciteit@degelderlandfabriek.nl

Beschik je niet over een scanner, kunnen wij je mogelijk helpen. Neem gerust even contact op via publiciteit@degelderlandfabriek.nl.

Indien u bestanden (tekst, foto’s of filmpjes) stuurt naar deze mailbox, dan verleent u ons daarmee toestemming om deze bestanden, vrij van rechten en vergoedingen, te gebruiken gedurende het project ‘Operatie Oranje . Uiteraard zullen wij correct omgaan met naams- en bronvermelding. Het sturen van bestanden is geen garantie dat deze ook gebruikt worden; wij behouden ons het recht voor om een ter zake doende selectie te filteren uit het aangeboden materiaal. Voor vragen: publiciteit@degelderlandfabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden