Logo culemborgsecourant.nl

Mantelzorgcompliment 2021

Ook in 2021 maakt de gemeente Culemborg het mogelijk voor zorgvragers om één mantelzorgcompliment uit te delen aan één mantelzorger. Het mantelzorgcompliment is een compliment in de vorm van een geldbedrag, dit jaar vastgesteld op €75, dat vrij te besteden is door de mantelzorger.

Culemborg - Zorgen voor iemand die ziek of beperkt is hoort bij het leven. Als de zorg lang duurt en veel tijd in beslag neemt is het mantelzorg. Dit kan soms (te) zwaar zijn. De meeste mensen kiezen niet voor mantelzorg, het overkomt ze. Ze zorgen voor een partner die ziek wordt, een familielid of buurman. Vaak begint het met een paar uur zorg per week, maar voordat ze er erg in hebben staat hun hele leven in het teken ervan.

“Het is mooi om te zien hoe mantelzorgers zorgen voor diegene van wie hij houdt. Vaak is dat heel vanzelfsprekend. Maar net zo mooi is het als de mantelzorger een beweging naar zichzelf maakt en ruimte neemt/krijgt om voor zichzelf te zorgen. Dat is een enorm proces. Het is fijn dat wij ook dit jaar mantelzorgers een compliment kunnen aanbieden.” zegt Caroline van der Meulen, Mantelzorgondersteuner bij ElkWelzijn.

Het compliment is bedoeld voor mensen die langdurig en (soms zeer) intensief zorgen voor iemand uit hun sociale omgeving. Het gaat dan om persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding die van de mantelzorger vaak structurele aanpassingen vraagt in zijn of haar eigen leven.

Compliment aanvragen

Om een compliment uit te kunnen delen, doe je een aanvraag bij ElkWelzijn. Het mantelzorgcompliment voor 2021 kan aangevraagd worden tot en met 31 december 2021. Heb je eerder een compliment weggegeven en wil je dat dit jaar weer doen, dan moet je opnieuw een aanvraag doen. Dat kan digitaal op onze website www.elkwelzijn.nl/mantelzorgcompliment. Ook kunt u een invulformulier aanvragen via cvandermeulen@elkwelzijn.nl of bellen met Caroline van der Meulen van het Steunpunt Mantelzorg op telefoonnummer 06 - 83525112. Ook voor vragen over het compliment kun je bij haar terecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden