Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Pixabay

Vaccineren Bellweg 2

GGD Gelderland-Zuid heeft in twee weken een nieuwe vaccinatielocatie ingericht aan de Bellweg 2. Hier wordt sinds 7 maart de doelgroep ouderen 80-plus met het Pfizer vaccin gevaccineerd.

Nieuwe locatie in Culemborg

In de krant van deze week stond abusievelijk in de kop van het artikel vermeld dat de nieuwe locatie Bellweg 50 is, maar de nieuwe locatie is Bellweg 2.

De vaccinatielocatie Bellweg 50 was een kleine locatie met 3 priklijnen. De andere helft van het pand was in gebruik als testlocatie. Omdat de vraag naar testen toeneemt en er meer vaccin beschikbaar komt is besloten om voor het vaccineren een aparte locatie te zoeken. Deze is gevonden aan de Bellweg 2. De locatie is in twee weken omgebouwd tot een vaccinatielocatie met 6 priklijnen. Ouderen van 80-plus die vanaf begin februari in Culemborg hun eerste vaccinatie aan de Bellweg 50 ontvingen halen hun tweede vaccinatie vanaf 7 maart in de nieuwe locatie aan de Bellweg 2.

Verschillende doelgroepen en verschillende vaccins
Op dit moment vaccineert de GGD 80-plus ouderen in Culemborg en Wijchen met het Pfizer vaccin. Ouderen die een uitnodiging ontvingen kunnen weer bellen voor een afspraak. Vorige week zaten Culemborg en Wijchen vol en was het niet mogelijk om een afspraak te maken. In Tiel vaccineert de GGD zorgpersoneel, dat een uitnodiging van hun werkgever heeft ontvangen, met het AstraZeneca vaccin.

Wie wanneer aan de beurt is, en welk vaccin krijgt, wordt landelijk bepaald. Meer informatie hierover staat op www.coronavaccinatie.nl. Bent u aan de beurt, dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging van het RIVM of uw werkgever. U hoeft dus zelf niets te doen.

Voldoende vaccinatielocaties en personeel: het wachten is op meer vaccin
De GGD vaccineert op dit moment in Wijchen, Culemborg en Tiel. In Malden gaat op 11 maart een vaccinatiepaviljoen open. Ook in Zaltbommel komt een vaccinatielocatie. De GGD heeft voldoende vaccinatielocaties en geschoold personeel om zodra er meer vaccin beschikbaar is flink op te kunnen schalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden