Logo culemborgsecourant.nl


Dierenactie Culemborg
Dierenactie Culemborg (Foto: Canva)

Grote actie voor dieren in Culemborg

Dierenliefhebbers gezocht! Halverwege deze maand wordt er een grootschalige actie opgezet voor alle Culemborgers die van dieren houden. Inwoners worden opgeroepen om hier coronaproof aan mee te doen. De uitnodiging ligt inmiddels bij alle bewoners van de stad in de brievenbus.

De speciale actie, die maar eens in de vier jaar wordt gehouden, is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken om het afnemende aantal diersoorten in de stedelijke omgeving en in de buitengebieden. Deelnemers kunnen zich ook aanmelden als ze willen helpen met het vergroenen van de stad, bijvoorbeeld om de biodiversiteit te bevorderen of om meer biologische landbouw in de regio te krijgen.

Ook kunnen mensen aan de actie meedoen als ze echt iets willen doen aan het actief bestrijden van pandemieën die voortkomen uit dierziektes, zoals corona. Bovendien wordt er rekening gehouden met mensen die een einde willen maken aan de hobbyjacht, dierproeven en de intensieve veehouderij.

Meedoen? Geïnteresseerden kunnen zich 17 maart melden bij hun lokale stemlokaal met hun stempas. Stem vervolgens Partij voor de Dieren.

Ingezonden door Myra van der Velde

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden