Logo culemborgsecourant.nl


<p>Sofie Dragt</p>

Sofie Dragt

(Foto: )

Muzikale Tour van de Vrijheid

Tien Gelderse artiesten doen mee aan de Muzikale Tour van de Vrijheid. Zij schrijven een track bij een bijzonder oorlogsverhaal.

Regio - In aanloop naar 5 mei worden tien Gelderse artiesten gekoppeld aan een verhalenverteller die ze meeneemt in de historie van een iconisch oorlogsmonument. Geïnspireerd op deze ontmoeting maken de artiesten een track en videosessie op locatie die op 5 mei wordt uitgezonden op Omroep Gelderland. Na onze eerdere oproep zijn uit 74 enthousiaste aanmeldingen tien muziekmakers geselecteerd: : Contraire, Marc Constandse, Sofia Dragt (foto), De Niemanders, Wolke, Boomshakalak Soundsystem, Chila Collective, Lieke Helmer, Olaf Putker en Barth. 

Thema-uitzending

Deze Gelderse talenten gaan komende weken aan de slag met het maken van muziek. Zij krijgen ieder een historische locatie en verhalenverteller met een bijzonder verhaal toegewezen. Op 5 mei is het resultaat van deze ontmoetingen te zien op Omroep Gelderland in een speciale thema-uitzending met videosessies, interviews en liveoptredens.
De Muzikale Tour van de Vrijheid is een initiatief van Wageningen45, het comité dat onder andere de herdenking en het bevrijdingsfestival in Wageningen organiseert. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Omroep Gelderland, Cultuur Oost en Poppunt Gelderland. Wij adviseren de organisatie en zorgen voor de koppeling met Gelderse muzikanten.

Online Bevrijdingsfestival 

Uit de aanmeldingen heeft Wageningen45 ook enkele artiesten geselecteerd om te spelen op het online Bevrijdingsfestival 2021, zij worden binnenkort bekendgemaakt. De acts nemen een livesessie op die op 5 mei te zien zal zijn tijdens het interactieve programma Wageningen45 LIVE op www.wageningen45.nl.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden