Logo culemborgsecourant.nl


<p>Adries Tunru staat op scherp. Andries is cabaretier en improvisatie-acteur en raakte bekend door zijn hilarische deelnames aan tv-programma&rsquo;s. (foto : Jaap Joris Vens)</p>

Adries Tunru staat op scherp. Andries is cabaretier en improvisatie-acteur en raakte bekend door zijn hilarische deelnames aan tv-programma’s. (foto : Jaap Joris Vens)

(Foto:Jaap Joris Vens )

Andries Tunru mist het podium

Culemborg heeft in Andries Tunru een aanstormend talent. Hij is cabaretier en improvisatie-acteur en raakte bekend door zijn hilarische deelnames aan tv-programma’s. Hij werd winnaar van Lingo en tweede bij de Slimste Mens. Onlangs maakte hij een filmpje met een hilarische rap over Corona (Wappie rapper Bange Frans). Dit filmpje is inmiddels op You tube al meer dan 40.000 keer bekeken.

Culemborg - Het filmpje laat de maatschappijkritische kant van Andries zien waar hij de vloer aanveegt met de complotdenkers. Al met al een mooie gelegenheid om deze veelzijdige Culemborger te leren kennen.

Van jongs af aan was Andries de clown van de klas op de Montessorischool en toen al bezig met toneelstukjes en door de theater lessen op Lek en Linge besloot hij de kleinkunst opleiding te gaan volgen.

"Na mijn opleiding ben ik de zoektocht naar succes begonnen in achterafzaaltjes waar anderhalve man en een paardenkop komt kijken."

Andries heeft daar veel van geleerd maar hij wilde meer. Hij ging de theaters in en trok met zijn voorstelling ‘Vlees, wal en schip’ volle zalen en kreeg positieve recensies.

Corona zette hier een vette streep door.

Snollebollekes

Toen kwam Lingo voorbij en dankzij een toevallige grap won hij. Tunru is een spelletjesmens. Deze liefde voor spelletjes kwam hem goed uit want hij kwam in de picture door Lingo te winnen en met de slimste mens tweede te worden. Tunru" "Ik vind het hilarisch om te verliezen van de zanger van de Snollebollekes." Voor het winnen van Lingo heeft hij onderzoek gedaan en voor De Slimste Mens gedaan heeft hij wel zitten rekenen over hoe het spel werkt. Qua spelstrategie.’ Na zijn televisieoptreden ontplofte zijn telefoon. ‘Dat was bizar omdat het programma is in coronatijd zonder publiek is opgenomen. Je zit gewoon in je stoeltje vragen te beantwoorden en als dan later blijkt dat er 1,8 miljoen mensen naar je gekeken hebben, dan is dat wel even vreemd.’

"Bange Frans"

Tunru zat tijdens de lockdown niet stil en begon met zijn ‘quarantainecomedy’: comedyshows die hij live streamde via Instagram. Daarna deed hij een tuintour met optredens in tuinen voor groepjes van dertig man.

"Dit was een leuk alternatief want ik had letterlijk niks beters te doen en zo bleef ik toch in contact met mijn publiek en kon ondertussen voorzichtig voorsorteren op mijn nieuwe voorstelling." Met een hilarisch filmpje maakt Andries via een rap gehakt van ‘Bange Frans’ de Amsterdamse rapper die de Coronaontkenners omarmt. Dit filmpje is trending op You Tube.

Het komende jaar hoopt Andries weer héél veel optreden. ‘Ik ben bezig met een nieuwe show de quarantainecomedy was leuk, maar ik sta toch veel liever op de fysieke planken met een publiek en mijn handen jeuken en wie weet ga ik ook nog een Nieuwjaars conference doen.'

Jan Woldberg

Tunru met 'Bange Frans' in de voetsporen van Lubach

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden