Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Hart voor Vrijheid

Culemborg-- Een groeiende groep stadsgenoten is bezorgd en kritisch over het door de overheid gevolgde coronabeleid en de angst die dit bij veel mensen heeft doen ontstaan. Om hier uiting aan te geven wordt er elke week een stille tocht ‘Hart voor Vrijheid’ georganiseerd.
Verbonden door een wit lint (lint van verbinding) lopen de deelnemers telkens een andere route door Culemborg. De organisatie: “Tijdens de eerste wandeling afgelopen vrijdag werd het hart voor vrijheid en gerechtigheid omringd door bloemen neergelegd voor het politiebureau om agenten te steunen die vanwege hun functie de regels moeten handhaven maar als mens vaak in conflict komen met hun hart voor de medemens. De vrijheidsbeperkende maatregelen ervaren de deelnemers als buitenproportioneel en verstrekkend. De effecten en perspectieven van dit beleid geeft niet de beloofde vrijheid. Met als gevolg voor alle lagen van de bevolking ingrijpende (veelal blijvende) schade emotioneel-, financieel-, contactueel- en sociaal gezien.
Zo is dit initiatief ontstaan. Veel mensen denken of voelen zich alleen staan in hun beleving. Verbinding brengt ons weer samen. Elke week opnieuw.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden