Logo culemborgsecourant.nl


<p>Te bouwen zwavelsmeltinstallatie Duitsland</p>

Te bouwen zwavelsmeltinstallatie Duitsland

(Foto: drawing Plant)

Technologie uit Culemborg gaat over de wereld

De keerzijde van deze crisis is het lager verbruik van brandstoffen en daarmee ook het te kort aan grondstoffen zoals zwavel, die nu via import kanalen naar Europa moet komen.

Culemborg - Sulphurnet in Culemborg levert technologie en apparatuur voor het smelten en filtreren van deze geïmporteerde zwavel. De technologie die Sulphurnet biedt wordt ingezet voor de bouw van een nieuwe 1400 Ton per dag Zwavelsmelt en filtratie installatie in NRW, Duitsland.

De opdracht voor het ontwerp is binnen en de verwachte doorlooptijd tot de opstart zal ongeveer 24 maanden in beslagnemen. Met het proces ontwerp van Sulphurnet moeten de vergunningen worden aangevraagd. De fabriek bestaat uit 2 grote smelt tanks, 2 filtratie systemen als ook de gas reiniging. Ook de logistiek voor de zwavel inslag en uitvoer wordt deels mee ontworpen. Na het verkrijgen van de vergunningen zullen de apparaten worden geleverd. Waarna we kunnen afreizen voor het opstarten van de fabriek.

Sulphurnet in Culemborg is een ingenieursbureau en ontwerpt chemische processen inclusief de levering van de belangrijkste apparaten. De diverse technologieën worden wereldwijd toegepast, speciaal in de chemische, kunstmest en mijnbouw industrie. Andere projecten waaraan Sulphurnet werk zijn o.a. de uitbreiding van een kunstmest productie lijn in Nederland, een nieuwbouw zwavelinstallatie in Zimbabwe en een modernisering van een Chemische fabriek in Spanje. In alle gevallen maakt Sulphurnet het ontwerp en levert de belangrijkste apparatuur. In Duitsland wordt o.a. gewerkt aan een project om Bio-kunststoffen te gaan produceren.

Ondanks te crisis en reis belemmeringen is het gelukt om deze projecten binnen te kunnen halen en wij vertrouwen dat ook de toekomst door kunnen groeien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden