Logo culemborgsecourant.nl


Vlnr: Chiara Boogaard (logopedist), Laura van Beurden (diëtist), Manon de Langen (fysiotherapeut), Petra Melkert (ergotherapeut)
Vlnr: Chiara Boogaard (logopedist), Laura van Beurden (diëtist), Manon de Langen (fysiotherapeut), Petra Melkert (ergotherapeut) (Foto: FysiovdBerge)

Sneller herstellen na corona

Heeft u of iemand in uw omgeving Corona (Covid-19) gehad? Dan weet u dat de nasleep van klachten erg lang kan zijn. Om zo snel mogelijk weer te kunnen doen wat voor u belangrijk is, kunt u gebruik maken van multidisciplinaire begeleiding om u hierin te ondersteunen.

Culemborg - Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om deze herstelzorg vergoed te krijgen uit de basisverzekering. Uit onderzoek blijkt dat multidisciplinaire revalidatie het beste resultaat oplevert. Daarom hebben Ergotherapie Veerkrachtig, Diëtist Laura van Beurden, Logopedie Culemborg en de fysiotherapeuten van FysiovdBerge de handen ineen geslagen om dit resultaat zo snel mogelijk te behalen.

Deze samenwerking is tot stand gekomen vanuit een gezamenlijke visie om patiënten na Covid-19 infectie zo optimaal mogelijk te begeleiden. Zo kan het dagelijks leven weer zo snel mogelijk opgepakt worden. Mensen die Covid-19 hebben gehad, kunnen lang last houden van verschillende klachten. Bijvoorbeeld verlies van spierkracht, (sterke) achteruitgang van de conditie en/of longproblematiek.

Ook cognitieve problemen en vermoeidheid komen veel voor. Soms kunnen mensen snel overprikkeld zijn of is er sprake van concentratieproblemen. Een revalidatietraject kan helpen bij een goed herstel. Daarnaast kan juiste voeding het herstel ondersteunen. Een revalidatietraject is maatwerk. Het behandelteam bestaat uit fysiotherapie, logopedie, diëtetiek en ergotherapie. Samen met de behandelaars bepaalt u de doelen van uw revalidatie en werkt u aan het behalen ervan.

Het einddoel van het traject is weer zo optimaal mogelijk functioneren in het dagelijkse leven. Begeleiding bij terugkeer naar werk kan ook een onderdeel zijn van de behandeling. Behoefte aan hulp om te herstellen na Covid-19? Kijk op www.fysiovdberge.nl/herstellen-na-corona/ Of neem contact op met FysiovdBerge, Zandstraat 78, Culemborg. Telefoon 0345-510015

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden