Logo culemborgsecourant.nl

Ondersteuning Islamitische begraafplaats

Regio - De drie Tielse moskeeën hebben het college een brief gestuurd om in de regio Tiel een Islamitische begraafplaats op te richten. De roep om een Islamitische begraafplaats in de regio wordt steeds groter en urgenter. Binnen de regio Tiel wonen ongeveer 6000 moslims. Uit peiling blijkt dat de meeste moslims begraven wil worden binnen de eigen gemeente in plaats van in het land van herkomst. Zij hebben een sterke sociale en emotionele binding met Nederland en willen om die reden hier begraven worden. De coronapandemie heeft, met alle reisbeperkingen, dit proces nog verder versneld.

Op begraafplaats Papesteeg zijn speciale gedeeltes voor Islamitisch begraven. We hanteren geen eeuwigdurend grafrust. En dat is een voorwaarde bij Islamitisch begraven.

Het college heeft besloten dat de gemeente de initiatiefnemers ondersteunt bij hun onderzoek/zoektocht naar de mogelijkheden in Tiel en omgeving. Het is de bedoeling dat de Islamitische gemeenschap deze grond koopt en beheert. Commissie Ruimte ontvangt een informatienota.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden