Liever een auto huren dan hebben [aangeboden door EasyTerra]
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:
aangeboden door EasyTerra

Liever een auto huren dan hebben

Een auto huren is vaak voordeliger dan zelf een auto hebben. Wie zelf een auto heeft, betaalt met enige regelmaat voor verzekeringen en belastingen. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk wanneer je met pech komt te staan en kun je dan zonder auto zitten, afhankelijk van je verzekeringsvoorwaarden natuurlijk. Niet iedereen heeft ruimte om een auto voor de deur te laten staan. Dan betaal je ook nog eens voor parkeerkosten. Zeker als je niet iedere dag een auto nodig hebt, zijn dit een hoop nadelen ten opzichte van een auto huren. 

Voordelen huurauto

Als je een auto huurt, betaal je natuurlijk ook indirect voor belastingen en verzekeringen. Dit is in de huurprijs van de huurauto inbegrepen. Ook als je ergens parkeert met je huurauto, zul je hiervoor gewoon moeten betalen. Maar je huurauto zul je niet dagen of nachten achter elkaar op een dure parkeerplaats laten staan. Je huurt een auto vaak alleen voor de periode dat je echt even een auto nodig hebt. Bijvoorbeeld een vakantie, een dagje weg of een verhuizing. Een goede plek om je huurauto te vinden is EasyTerra. 

EasyTerra huurauto vergelijker

Dit is geen verhuurder, maar een vergelijkingssite. EasyTerra vergelijkt huurauto aanbieders die aan jouw eisen en wensen voldoen. Je bepaalt dus zelf wat je zoekt in een auto, wanneer je deze nodig hebt en waar je hem wil ophalen en terugbrengen. Met die informatie vergelijkt EasyTerra de aanbieders, zowel kleine en grote partijen, om jou de beste deal te laten zien. EasyTerra doet dit in binnenland en buitenland. Dus ook voor je tropische vakanties kun je de site goed gebruiken. 

Waar op letten bij huurauto

Waar je op moet letten bij een huurauto is allereerst dat er vaak een creditcard, op jouw eigen naam, vereist is. Ook zijn er soms beperkingen voor hoe lang je een rijbewijs in bezit moet hebben of wanneer je nog jong bent. Dit heeft alles te maken met de risico’s voor de verhuurders van onervaren bestuurders. Daarnaast zijn er ook wat overwegingen die een rol kunnen spelen als je een auto huurt. Voornamelijk wanneer je met de auto op vakantie wil.

Meerdere landen bezoeken

Misschien wil je een autovakantie naar het buitenland bijvoorbeeld. Dat kan, maar niet altijd. Niet iedere huurauto mag namelijk de grens over, vaak mag je met een huurauto het land waar je de auto gehuurd hebt niet verlaten. Als je de auto op een andere plek wil inleveren, of dit nu in hetzelfde land is of een ander land, betaal je hier vaak een one-way fee voor. Het is ook niet altijd een mogelijkheid. Je kunt vaak extra’s huren, zoals een dakkoffer of navigatiesysteem, maar hier betaal je wel meer voor. 

Worry-Free auto’s

Als je het moeilijk vind om je zoektocht in te perken, kun je kijken naar huurauto’s met het Worry-Free label van EasyTerra. Dit zijn huurauto’s van verhuurders met goede klantervaringen, waarbij je geen eigen risico hebt of een dekking hiervan, met een gunstig brandstofbeleid en onbeperkte kilometers. Hier kun je dus op selecteren bij EasyTerra door het Worry-Free label te gebruiken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden