Winnaars project duurzaamheid: Anna, Jeffrey en Naomi
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Winnaars project duurzaamheid: Anna, Jeffrey en Naomi

De vmbo K4-leerlingen Anna Oosterom, Jeffrey Jakobs en Naomi Ravenstein zijn de winnaars geworden van het lesproject met hun Duurzame Onderneming ‘Cookie Lovers’.

Culemborg - Met hun ontvangen microkrediet van € 8,-- verkochten zij met succes hun eigen gebakken koekjes in een zelfgemaakt papieren tasje voorzien van een kaartje met een blije boodschap aan familie, vrienden en bekenden.

Als winnaars zijn ze automatisch genomineerd voor de verkiezing van de landelijke Day For Change scholierenactie.

Dit project werd geïnitieerd en uitstekend begeleid door Marjan Duursma van Day For Change vanuit hoofdkantoor Rabobank Betuwe-West. Voor onze leerlingen was dit een spannende én leerzame praktijkervaring met bovendien het besef dat ze hebben bijgedragen aan extra kansen voor hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden.

Day for Change besteedt het door leerlingen verdiende geld op twee manieren:

1) Via partnerorganisaties zoals Lendahand verstrekken we leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Welke ondernemers dit zijn kun je o.a. hier lezen.

2) Via partnerorganisaties doneren, oftewel geven, we geld aan projecten die mensen helpen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. In het schooljaar 2020-2021 gaat er € 15.000,-- naar de organisatie ICCO.

Deze organisatie steunt hier jonge ondernemers in Oeganda mee.

Lees hier meer over het project in Oeganda. https://dayforchange.nl/jonge-ondernemers-in-oeganda/

In het schooljaar 2020-2021 ontvangt ook Aflatoun International € 15.000,--. Aflatoun zet dit geld in voor ondersteuning aan meisjes en jonge vrouwen in Malawi.

Lees hier meer over het project in Malawi: https://dayforchange.nl/leave-no-girl-behind-malawi/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden