Logo culemborgsecourant.nl


Fruit Tech Campus
Fruit Tech Campus (Foto: Peter Venema)

Rabobank West Betuwe versterkt lokale samenleving met € 436.000,-

Rabobank West Betuwe heeft in 2020 via haar Coöperatief Dividend ruim € 436.000,- geïnvesteerd in de regio West Betuwe. Zo kreeg Vrijstad Energie Culemborg een mooi bedrag voor een pilot om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken. Coöperatie Energie Samen Rivierenland rolt dit nu breder uit om mensen, die niet altijd de financiële ruimte hebben, toch duurzame investeringen kunnen laten doen.

Culemborg - 2020 was een bewogen jaar. Covid-19 domineerde de samenleving, onze klanten en de bank. De coronacrisis zorgde voor een extra behoefte aan steun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen, maar ook voor gezinnen en kwetsbare doelgroepen. Rabobank heeft deze ondersteuning geboden en liet dit zien door het hele land. Directievoorzitter Ans Verhoef: “We hebben in 2020 meerdere initiatieven ondersteund om de regio te versterken. Een mooi voorbeeld is de stichting Fruit Tech Campus. De stichting is opgericht door samenwerking van fruittelers, fruitverwerkers, toeleveranciers, scholen overheden en Rabobank om te zorgen dat er goede opleidingen beschikbaar komen én de regio een fysieke campus krijgt, waar alle kennis samenkomt. Door deze samenwerking behoudt de Betuwe voldoende kennis als fruitgebied”.

Een club is meer dan een club
Maar er was meer in 2020: met Rabo ClubSupport ondersteunden we ook het afgelopen jaar het Nederlandse verenigingsleven. Landelijk werd er voor bijna €15 miljoen geïnvesteerd in clubs en verenigingen om ze sterker en toekomstbestendiger te maken. Juist ook in deze tijd is deze impuls gewenst. Rabobank West Betuwe investeerde

€ 150.000,- in de regio. Het dorpshuis Kerk-Avezaath ontving de meeste stemmen van de leden van de bank en ontving daarmee maar bijna € 1700,- voor de aanschaf van duurzame tafels. In deze coronatijd blijkt dat het Dorpshuis onmisbaar is als ontmoetingsplek.

Duurzaam ondernemen

Ondanks dat ondernemers voor enorme uitdagingen kwamen te staan zijn er ook verschillende mooie en innovatieve initiatieven gestart. Zo werd in regio Gelderland Zuid vanuit het programma Rabo Food Forward winnaar Lekker Lupine ondersteund. Lekker Lupine heeft als doel de eiwittransitie naar een hoger niveau te brengen. Samen met restaurants wordt gekeken hoe gezond en biologisch voedsel voor iedereen beschikbaar komt.

Coöperatief Convenant voor Nederland
En dan nu een korte blik vooruit. Dit jaar slaat Rabobank de handen ineen met haar leden, klanten, medewerkers en verschillende stakeholders voor een duurzamer Nederland. Dit doet de bank met het Coöperatief Convenant voor Nederland. Met dit convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor het land en het versterken van de verschillende regio’s, zeker in en na de tijd van de coronacrisis. Het Coöperatief
Convenant voor Nederland is een programma van de lokale banken van Rabobank. De bank presenteert het convenant in de lente van dit jaar aan het nieuwe kabinet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden