Logo culemborgsecourant.nl


Praktijkmanager Marian van den Berge (links) en Oncologisch geschoold fysiotherapeut Manon de Langen houden op 4 februari Wereldkankerdag een online spreekuur over het OncoFit PLUS traject.
Praktijkmanager Marian van den Berge (links) en Oncologisch geschoold fysiotherapeut Manon de Langen houden op 4 februari Wereldkankerdag een online spreekuur over het OncoFit PLUS traject. (Foto: FysiovdBerge)

OncoFit Plus in corona tijd

De wereld staat in het teken van corona. Mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad voeren een dubbele strijd. Angst om corona te krijgen, afspraken die worden afgezegd, de sociale kring wordt steeds kleiner. Juist nu is het belangrijk om mensen te zien en in beweging te blijven. Op 4 februari is het wereldkankerdag. FysiovdBerge organiseert een online spreekuur. Wat kunt u in deze corona-tijd wel doen? Het motto van FysiovdBerge is immers: Kijk naar wat je wel kunt en niet naar je beperkingen.

Culemborg - OncoFit PLUS is een traject om weer een actieve leefstijl op te bouwen na de behandeling van kanker. Dat is lastig in deze corona tijd. Een lichamelijke klacht die veel voorkomt is vermoeidheid. En… hoe verwerk je wat je hebt meegemaakt? Hoe ga je om met de angst dat het weer terug komt? Kun je weer gaan sporten en op wat voor een niveau? Ook als er sprake is van een chronische vorm van kanker, is een gerichte vorm van begeleiding wenselijk. Maar hoe werkt die begeleiding dan in deze corona-tijd? Groepsactiviteiten rondom OncoFit PLUS worden momenteel niet live georganiseerd. Maar een individuele afspraak bij de fysiotherapeut, eventueel ‘op afstand’ is wel mogelijk.

Online spreekuur

Tijdens het online spreekuur over OncoFit Plus wordt uitgelegd wat het traject precies in houdt. U kunt vast nadenken over deelname na de lock down. Samen met u gaan wij kijken wat er in deze corona tijd wel mogelijk is.

Multidisciplinaire samenwerking

Tijdens een traject komt er geregeld een collega vanuit een andere discipline vertellen over zijn of haar vakgebied in relatie tot de nazorg van kanker: een psycholoog, een diëtist, een oedeemtherapeut, een arbeidsre-integratie en ergotherapeut, een Care for Women specialist, een mindfulness trainer en een yogadocente. In deze corona tijd kunnen zij wel begeleiding of ondersteuning op afstand bieden.

Wereldkankerdag

Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning. Op de website van wereldkankerdag leest u veel ervaringsverhalen en kunt u zien welke activiteiten op 4 februari worden georganiseerd. U kunt zich aanmelden voor het online spreekuur via www.wereldkankerdag.nl/agenda/online/online-spreekuur-oncofit-plus

U kunt zich ook rechstreeks wenden tot FysiovdBerge, Zandstraat 78, 4101 EJ Culemborg. Telefoon 0345-510015 www.fysiovdberge.nl/nazorg-kanker/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden