KWC klaar voor open lesavond
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

KWC klaar voor open lesavond

Leerlingen en docenten op het Koningin Wilhelmina College zijn klaar voor de komende open lesavond voor het tweetalig onderwijs en gymnasium.

Culemborg - Op het KWC kunnen leerlingen op elke afdeling en leerweg kiezen voor tweetalig onderwijs. Als Global Citizen School besteedt het KWC veel aandacht aan internationalisering: reizen, uitwisselingen en een internationaal portfolio voor alle leerlingen. De tto-afdeling heeft in 2018 opnieuw een tto-senior certificaat ontvangen en leerlingen ontvangen dan ook een tto- en een Global Citizen School- certificaat voor een afgeronde tto-opleiding.

In de brugklas wordt aan alle vwo-leerlingen een aantal uren Latijn aangeboden. Zo kunnen brugklassers gericht kiezen voor het gymnasium wanneer zij naar klas 2 gaan. Voor wie een uitdaging nodig heeft zijn gymnasium en tweetalig onderwijs prima te combineren.

In tijden van corona en lockdown is de tto-afdeling overgegaan op alternatieve en aangepaste activiteiten en projecten. Zo worden er online uitwisselingen met scholen in Duitsland georganiseerd en komen theater- en operagezelschappen in het Engels een coronaproof workshop geven. Waar nodig geven alumni online voorlichting over hun studie in het WO of Hoger Onderwijs aan derdeklassers die een profiel moeten kiezen. Ook gaat de Junior Speaking Contest online en kunnen leerlingen deelnemen aan een wedstrijd verhalen schrijven in het Engels. Natuurlijk allemaal in afwachting van betere tijden maar stilstaan is geen optie: doorgaan en aanpassen is het motto binnen de tto-afdeling.

Ook de open lesavonden tto zijn in februari aangepast. Voor ouders is er online voorlichting op dinsdag 2 februari van 19.00 – 20.00 uur. Hier wordt door docenten, ouders van de klankbordgroep en (oud)-leerlingen enthousiast verteld en vertoond over het tto-programma. 

Voor de leerlingen van groep 8 zijn er ook online lesjes in het Engels op het KWC op donderdagavond 4 februari van 19.00 -21.00 uur. Het tto-team staat in de startblokken om de online lesjes te gaan verzorgen. Wil je je aanmelden voor de tto open lesavond? Ga naar:  https://www.kwcculemborg.nl/Groep_7/8/Open_Lesavond_TTO_vmbo/havo/vwo___Open_Lesavond_Gymnasium

Van harte welkom!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden