KWC Actieweek
Logo culemborgsecourant.nl


<p>Het KWC Actieweekteam 2020: Jikke, Job, Boris en Lo&iuml;s. </p>

Het KWC Actieweekteam 2020: Jikke, Job, Boris en Loïs.

(Foto: )

KWC Actieweek

Elk jaar rond kerst is het weer een feestje op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. De laatste week voor de kerstvakantie vindt hier namelijk de Actieweek plaats. 

Culemborg - Dit is een week vol activiteiten, muziek en lekkere hapjes voor leerlingen en docenten van onze school. Deze week wordt over het algemeen omschreven als de leukste week van het jaar op het KWC. Al deze activiteiten worden georganiseerd door examenleerlingen voor hun profielwerkstuk en dit jaar mochten wij, Jikke, Job, Boris en Loïs, het organiseren. Wij kozen ervoor om in deze week geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.
Toen wij voor de zomervakantie uitgekozen werden, wisten we al meteen dat dit jaar anders zou zijn. Ondanks de COVID-crisis wisten we niet wat voor maatregelen er tijdens die week zouden gelden. Hierdoor zijn we enigszins een reguliere Actieweek gaan plannen: muziek en hapjes onder schooltijd en activiteiten in de avond. Drie weken voor de actieweek kregen we helaas het onverwachte nieuws dat avondactiviteiten niet door konden gaan, we moesten al onze plannen omgooien. Na een hoop plannen en mailen, lag er een redelijk plan op tafel om alles onder schooltijd te organiseren.

Na een aantal tegenslagen was het dus zover, de Actieweek was begonnen. Kaartenverkoop was goed verlopen, veel activiteiten zaten vol en de sfeer zat er goed in. We hadden zoals elk jaar het glazen huis opgezet, veel kerstversieringen opgehangen en gezellige muziek opgezet. Het duurde echter niet lang voordat de geruchten begonnen. Maatregelen zouden aangescherpt worden en de overheid zou die maandag bekendmaken wat dit in zou houden. Helaas voor ons kwam er een nieuwe lockdown aan, die woensdag zou de school al dichtgaan. Dit gaf ons nog één dag om er het beste van te maken. De activiteiten voor klas 1 en 2, Expeditie KWC, konden gelukkig nog doorgaan. De hapjes en drankjes voor die hele week zijn in één dag uitverkocht en de sfeer zat er desondanks goed in. Uiteindelijk hebben we ruim€ 8.000,-- opgehaald en er komen nog steeds donaties binnen dus dit bedrag wordt zeker nog hoger. De laatste schooldag van 2020 was kortom toch een groot succes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden