Zacht water komt er eindelijk aan
Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Martin Smaling

Zacht water komt er eindelijk aan

Culemborg - Het is misschien nog niet iedereen opgevallen maar het gonst al een tijdje van de activiteiten op het terrein van de watertoren aan de Rijksstraatweg. 

In opdracht van waterbedrijf Vitens worden er op dit moment namelijk extra waterbronnen aangelegd omdat de huidige bronnen niet meer voldoende water kunnen leveren voor het verzorgingsgebied. Omdat de nieuwe bronnen dieper liggen dan de huidige bronnen kan de waterkwaliteit, waaronder het kalkgehalte, afwijken van wat men nu gewend is. 

Als de samenstelling en hardheid van het ‘nieuwe water’ (wat zal bestaan uit een mix van water uit de bestaande en de nieuwe bronnen) is vastgesteld kan de nog te bouwen nieuwe onthardingsinstallatie hierop worden aangepast. De bouw hiervan start waarschijnlijk nog dit jaar. 

Culemborg krijgt dan na vele jaren wachten eindelijk aanzienlijk zachter water. Dat is beter voor het milieu want er hoeft minder zeep gebruikt te worden. Ook komt zacht water de levensduur van huishoudelijke apparatuur ten goede. (foto: Martin Smaling)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden