Harrie en Marianne van Dijken helpen tent-bewoners in Albanië
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Harrie en Marianne van Dijken helpen tent-bewoners in Albanië

Inmiddels hebben Harrie en Marianne al mooie projecten voor de bevolking in Albanië mogen doen. Dit in de arme regio rond de stad Burrel.

Culemborg - Hun eerste project was een zware heup-operatie voor een 14 jarige jongen, Ygersi. De operatie is uitgevoerd in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Moeder en zoon hebben 3 maanden bij hen in huis gewoond, zodat Ygersi eerst kon revalideren voordat hij weer naar huis zou gaan. € 12.000,00. (zie aflevering 21 van het TV programma, EO Van Harte)

Daarna is geld ingezameld in Albanië en Nederland om een huis te bouwen voor het gezin waar Ygersi deel van uit maakt. Totale kosten € 14.000,00 waarvan uit Nederland € 9.000,00.

Voor een drinkwatervoorziening is een put geslagen van 11 m diep. Kosten € 3.000,00.

Door een jeugdreis te organiseren naar deze regio kon nog eens voor € 5.500,00 hulp geboden worden door het uitdelen van voedselpakketten en afbouwen van een huis dat dringend nodig was.

De mensen die door deze projecten geholpen zijn, zijn de gevers nog iedere dag dankbaar. Maar ook Harrie en Marianne zijn dankbaar dat zij deze projecten hebben mogen uitvoeren.

Het voordeel van een privé-project is dat er geen organisatiekosten gemaakt hoeven te worden. Dus iedere euro is werkelijke aan hulp uitgegeven. En de financiën voor de projecten worden beheert door de Vrije Evangelische Gemeente in Geldermalsen.

Op 26 november 2018 treft een aardbeving met een kracht van 6.4 Albanië en zorgt voor veel schade. In de regio Burrel zijn 58 huizen zo zwaar beschadigd dat het niet veilig is om daar in te wonen. De bewoners leven dagenlang buiten bij een vuurtje. Omdat de regio Burrel aan de rand van het aardbevingsgebied ligt komt hulp niet of zeer langzaam op gang. Daarom hebben Harrie en Marianne tenten, slaapzakken, kleding, e.d. ingezameld en Harrie heeft dat in december 2018 naar de Katholieke kerk in de regio gebracht. Samen met een medewerker van deze kerk heeft hij geholpen een deel van de 12 m2 hulpgoederen te verdelen.

Maar ....

De regio is nu door de overheid bestempeld als zijnde geen aardbevingsgebied en de gezinnen krijgen dan ook geen financiële hulp om hun huizen veilig te maken of om nieuw te bouwen.

Een huis, afhankelijk van de gezinsgrote, kost al snel €15.000,00.

De getroffen gezinnen behoren tot de armste bevolkingsgroep van het land en worden in de wintermaanden met voedselpakketten ondersteund door de Katholieke Kerk ter plaatse.

U begrijpt dat er veel geld nodig is om de 58 gezinnen aan veilige woonruimte te helpen. Daarom vragen wij u of u deze arme mensen wilt helpen door een gift over te maken op bankrekening NL96 INGB 0009 4847 95 t.n.v. Vrije Evangelische Gemeente de Ark, onder vermelding van Huizen voor Albanië.

Wilt u meer informatie bel dan met Harrie op telefoonnummer 06 123 50 752.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden