HUBkwartier in Lekkers a/d Lek
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

HUBkwartier in Lekkers a/d Lek

Een pop-up constructie om in Coronatijd het voorjaar te overbruggen. Tessa Volkers (eigenaresse van Lekkers a/d Lek) zocht naar een tijdelijke huurder die haar koffiezaak voor een paar maanden wilde huren. Volkers wilde op een andere manier de ruimte van haar koffiezaak zinvol gebruiken tijdens deze onzekere periode. Haar voorkeur ging uit naar een partij met een maatschappelijke betrokkenheid.

Culemborg - Toen Volkers in gesprek raakte met Cécile van den Boogaard, projectleider van HUB Rivierenland, viel Volkers direct voor de verhuring van het pand aan dit platform.

Een samenwerkingsverband die activiteiten neerzet om regionale bedrijven bij jongeren zichtbaar te maken. Het KWC, O.R.S. Lek en Linge, ROC Rivor, Kring Culemborgse Bedrijven en Gemeente Culemborg zijn hierin de initiatiefnemers. Het pand van Lekkers a/d Lek kan tijdelijk een inspirerende leerplek voor studenten en leerlingen uit de regio zijn, als HUBkwartier Rivierenland. Activiteiten waardoor jongeren zicht krijgen op hun toekomstmogelijkheden. Voor jongeren, door jongeren dus! Op deze centrale plek in de binnenstad kunnen stagiairs samenwerken aan opdrachten waaraan nu meer behoefte is dan ooit. Als de coronasituatie het toelaat, is Lekkers a/d Lek vanaf 18 januari a.s. tijdelijk HUBKwartier Rivierenland.

Leerlingen van de twee middelbare scholen kunnen in deze maanden ook gebruik maken voor overleg in groepjes of voor het uitwerken van een opdracht. Dit kan door inschrijving vooraf, zodat er niet te veel mensen in de ruimte komen. Tot 1 april blijft Lekkers a/d Lek gesloten als horeca locatie. Na die tijd hoopt het team van Lekkers a/d Lek weer haar normale bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden