Winterworkshops in het Zandpand
Logo culemborgsecourant.nl


Esther in Rosie's Naaicafe
Esther in Rosie's Naaicafe (Foto: Esther Kocis-Rosenbrand)

Winterworkshops in het Zandpand

In de creatieve broedplaats Zandpand in Culemborg start na de lockdown een serie mooie workshops voor iedereen die van zelfgemaakte kleding houdt. Van het maken van de perfect passende jurk, tot het zelf tekenen van een patroon of bijvoorbeeld het breien van een hippe haarband.

Culemborg - Bedenker Esther Kocis-Rosenbrand (44): “Juist in dit coronajaar merk ik dat mensen het fijn vinden om aan de slag te gaan met deze mooie oude handwerkambachten.”

Rosenbrand begon in oktober samen met illustrator Iris van Dijck in het pand aan de Zandstraat een winkel en naaicafé onder één dak. Ze gebruikt de ruimte voor het werken aan haar nieuwe kledingpatronen én voor Rosie’s Naaicafé, waar ze haar passie voor mooie pasvormen over gaat brengen op andere zelfmaakliefhebbers.

“Ik heb twintig jaar in de confectie-industrie gewerkt. Daar moest alles altijd snel af en was de maat en de vorm van een kledingstuk alleen gemaakt voor mensen met een ‘gemiddeld’ lichaam. Daardoor paste het nooit perfect bij iemands persoonlijke verhoudingen en rondingen. Nu ik zelf patronen ontwerp, kan dat allemaal wél. Deze pasvormkennis wil ik heel graag overbrengen op anderen.”

De patronen van Rosenbrand zijn ‘vintage inspired’, het zijn vrouwelijke silhouetten met veel aandacht voor taillering. Via haar webshop Rosie & Me verkoopt ze haar patroontekeningen. De ervaren ontwerpster geeft lessen en workshops aan kinderen en volwassenen.

“Ik wil kinderen heel graag inspireren en laten zien dat het echt mogelijk is om zelf mooie dingen te maken. In mijn workshops voor volwassenen vind ik het leuk om de focus op de juiste pasvorm te leggen, zodat je uiteindelijk ontzettend blij wordt van een zelfgemaakt kledingstuk dat precies past.” Rosenbrand gebruikt de ruimte van het Zandpand ook om workshops te organiseren van andere vakmensen. Zo staan borduren, breien en punch needling op het programma. Voor het overzicht van de winterworkshops, zie www.rosieandme.com/workshops.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden