Van stagiair tot eigenaar: 't succes van Abdel van Het Sardientje
Logo culemborgsecourant.nl


<p>Bij Het Sardientje in Culemborg, de enige echte viswinkel in de stad, koopt u onder andere lekker verse visschotels.&nbsp;</p>

Bij Het Sardientje in Culemborg, de enige echte viswinkel in de stad, koopt u onder andere lekker verse visschotels. 

(Foto: Arno voor de Poorte)

Van stagiair tot eigenaar: 't succes van Abdel van Het Sardientje

In Culemborg is nog steeds een echte viswinkel. De dertigjarige eigenaar Abdel El Moussaoui van Het Sardientje is ervan overtuigd dat vis buitengewoon goed is voor ieders gezondheid.

Culemborg - Abdel, de eigenaar van Het Sardientje, is een aimabele en uiterst benaderbare winkelier. Hij vertelt dat hij acht jaar geleden de winkel heeft overgenomen. “Al vanaf 2004 ben ik betrokken bij Het Sardientje. Eerst als stagiair. De vorige eigenaren vonden het na één dag stage lopen al zo leuk met mij dat ze me hebben gevraagd om als zaterdaghulp te komen. Zo goed beviel mijn bijdrage aan de winkel. Ik heb dat gedaan en ben er na mij studie vanzelf veder ingerold.” In de tussentijd is Abdel er wel twee jaar tussenuit geweest. Hij heeft toen op een kantoor als commercieel medewerker gewerkt. “Ik miste de vis. Ik heb echt liefde voor dat product. Ik vind het heel afwisselend werk. Het ene moment sta ik spullen uit te pakken. Het volgende moment ben ik weer vis aan het bakken voor mijn klanten. Echt heel leuk.”

Specialiteiten

Onder Abdels specialiteiten vallen alle vissoorten. De enige viswinkel van Culemborg bakt en grilt speciaal voor al zijn klanten. “Ook doe ik veel visschotels voor feestjes, verjaardagen en partijen,” zegt Abdel. “En dat allemaal in een prima prijs- / kwaliteitsverhouding. Bij mij betaal je bijvoorbeeld voor een fish and chips schotel slechts vijf Euro. Dan heb er je voor dat geld een grote lekkerbek bij.” Het Sardientje levert ook visschotels met paling, haring, zalm, garnaaltjes en makreel. “Voor de feestdagen heb ik speciale pakketen om te gourmetten,” zegt Abdel enthousiast. “Daarmee kun je het met de familie extra feestelijk maken.” Volgens Abdel leven we in een lastige tijd. “Sinds we thuis werken zijn veel mensen aangekomen en hebben ze gebrek aan omega-3 en vitamine D. “Dat is precies datgene wat vis aan het lichaam geeft. Met vis kan iedereen zijn immuunsysteem opkrikken. Er zitten ontzettend veel goede stoffen in. Bovendien is vis erg lekker,” betoogt Abdel. Hij durft zelfs de stelling aan dat vis een sexy gerecht is. “Vis spreekt meer tot de verbeelding dan de gemiddelde groente. Het oogt gewoon luxe en het is heel betaalbaar. Voor een stuk ossenhaas ben je veel meer kwijt. Bij mij koop je vissoorten van € 6,50 per kilo. Daar krijg je niet eens kip voor.” Mensen komen graag bij Het Sardientje omdat Abdel een vertrouwd gezicht is. Hij weet dat hij als echte familieman de gunfactor heeft. “Ik heb belangstelling voor het wel en wee van mijn klanten. Ik vind het fijn als iedereen in Culemborg zijn inkopen doet. Wees loyaal en koop lokaal.”

Arno de Poorte
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden