'Gezellige avond is een verademing'
Logo culemborgsecourant.nl


Lulu Hsu en Christa Verploeg zijn de drijvende krachten achter het project 'Kerst Tafels Culemborg.
Lulu Hsu en Christa Verploeg zijn de drijvende krachten achter het project 'Kerst Tafels Culemborg. (Foto: Evert Scheffer)

'Gezellige avond is een verademing'

Na brainstormsessies bij ElkWelzijn hebben Lulu Hsu en Christa Verploeg elkaar in het project 'Kerst Tafels Culemborg' helemaal gevonden. Ze willen niet alleen iets doen aan eenzaamheid onder de bevolking, maar ook aan elkaar ontmoeten, contacten opdoen en deze tijd 'wat vrolijker maken'. Hoe? Door als Culemborgers bij elkaar te gaan eten!

CULEMBORG - Al ver voor de coronatijd liep Christa Verploeg met plannen rond om iets aan eenzaamheid onder stadgenoten te gaan doen. Een brainstormavond van ElkWelzijn over dit onderwerp, bracht haar in contact met Lulu Hsu. Samen brainstormden ze verder tot het project Kerst Tafels Culemborg boven kwam drijven. De bedoeling in het kort: Je meldt je als gast aan om in de week van 21 tot en met 27 december bij iemand in Culemborg te gaan eten of je meld je aan om thuis als 'restaurant' te willen fungeren. De gast mag zelf bepalen welk bedrag hij/zij wil doneren voor de maaltijd. Deze donatie, minimaal 5 euro, is in zijn geheel voor de Voedselgroep en de stichting Hulp Laag Inkomen. Een redelijk eenvoudige opzet dus, die overigens voor de beide initiators veel werk met zich meebrengt.

Geen zieligheid

Het project is bedoeld voor iedereen die in deze tijd gezelligheid zoekt, die contacten wil leggen of die even de (verplichte) huiselijke kring wil verruilen voor een avond gezellig praten. ''Wat we zeker niet willen, is dit project projecten op ouderen, eenzaamheid of het in zielige omstandigheden trekken. Dat is het nou juist niet'', zegt Christa. Lulu vult haar aan: ''Iedereen zit thuis, veel mensen werken thuis, jongeren kunnen nu niet naar een gezellig feest of vrienden, ouderen zien elkaar niet. En voor al deze doelgroepen zetten wij dit project op poten. Hoe leuk is het om een paar gasten te ontvangen? Kennis te maken en contacten op te doen? Er even een avondje uit zijn in je eigen stad? Het kan! De gasten krijgen een goodybag met mondkapje, desinfecteermiddel enz. Wij bezoeken degenen die de huiskamer voor een avond tot restaurant willen bombarderen en maken ook de matches wie naar wie gaat. Alles aan coronamaatregelen wordt in dit project strikt nageleefd. Waardoor het dus voor iedereen veilig is.'' Natuurlijk: Wie gast wil zin én wie een maaltijd wil maken voor anderen, kunnen zich tot 11 december aanmelden bij Lulu via 06 - 51820483. Zij vertelt je dan alles over dit leuke project. Lulu en Christa willen nog iets extra's. ''In deze tijd is het voor velen niet gemakkelijk. Een keer een gezellige avond is dan een verademing. Als je dan met een paar mensen gezellig zit te eten en te praten, zou even wat live muziek, buiten, erbij geweldig zijn'', bedenkt Christa. Misschien zijn er muzikanten of mensen uit een koor, die op een avond dat er gegeten wordt, het leuk vinden daar even langs te gaan. Meld je aan!

Evert Scheffer

Kerst Tafels Culemborg is zeker niet alleen voor eenzamen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden