Tweemaal concertlezing Jan Brokken
Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Arie Kers

Tweemaal concertlezing Jan Brokken

Twee keer moest de concertlezing door Jan Brokken met medewerking van de celliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom worden afgezegd door corona, maar driemaal is scheepsrecht: op zondag 13 december vindt het concert tweemaal plaats in theater De Fransche School. 

Culemborg - Oorspronkelijk zou de lezing plaatsvinden in Theater aan de Slag maar de anderhalve meter maakte dat onhaalbaar.
Initiatiefnemer Nine Sligter is dan ook verheugd dat het concert uiteindelijk toch door kan gaan en op de valreep ook nog in het jaar van 75 jaar bevrijding, wat de aanleiding voor haar was om het concert naar Culemborg te halen.
“Geweldig dat De Fransche School wilde meedenken, het is toch een risico in deze onzekere tijd” licht Sligter toe. De bekende schrijver en rasverteller Jan Brokken vertelt het waargebeurde verhaal van de Nederlandse consul in Litouwen Jan Zwartendijk, die aan het begin van WO11 een manier ontdekte om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden. Zijn boek “De Rechtvaardigen” (I Giusti), waar de voorstelling op gebaseerd is, heeft onlangs ook een prestigieuze prijs gewonnen in Italië. De muziek neemt in deze voorstelling een belangrijke plaats in en wordt vertolkt door twee bekende musici: celliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom. Zij spelen werken van D.Sjostakovitsj, H.Bosmans, M.Ravel, G.Frid, E.Bloch en F.Schubert. Er zijn alleen nog kaarten voor het concert van 20:00 uur via www.theaterdefranscheschool.nl, het middagconcert is inmiddels uitverkocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden