Gelderlandfabriek: vader en dochter Vaarzon Morel
Logo culemborgsecourant.nl


Eric Vaarzon Morel
Eric Vaarzon Morel (Foto: Rijno Boon)

Gelderlandfabriek: vader en dochter Vaarzon Morel

De Gelderlandfabriek in Culemborg pakt 6 december de draad weer op met een nieuwe editie uit de populaire serie Jam Jazz & Pizza. Dit keer is de vermaarde flamencogitarist Eric Vaarzon Morel te gast, samen met zijn talentvolle dochter Eline, ook bekend als singer-songwriter ELLE.

Culemborg - Eric Vaarzon Morel, zoon van een kunstschilder, kreeg op zijn zestiende tijdens het festival Rencontres de la Guitare in Frankrijk les van de legendarische Paco Peña. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op drie jaar later naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland bracht, met talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van internationale faam. Volgens HP De Tijd ‘lijkt zijn instrument bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer’. Als hoofd- en bijvakdocent flamencogitaar aan de klassieke afdeling van het Conservatorium van Amsterdam stimuleert Eric jong talent. Over talent gesproken: dochter Eline, artiestennaam ELLE, studeert aan Codarts Rotterdam op de afdeling singer/songwriting. De afgelopen jaren deed ze al mee met theatervoorstellingen van haar vader, met als hoogtepunt een kerstshow afgelopen december.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin programmeur Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen samenbrengt in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie. Dit gebeurt in samenwerking met Jazzhelden Live.

Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden