Johan Verweij schrijft openhartig boek
Logo culemborgsecourant.nl

Johan Verweij schrijft openhartig boek

‘Ongelovige Thomas’
Ik twijfel, dus ik besta

CULEMBORG – Hoe is het om als homoseksueel op te groeien in de bblebelt en blijft er iets van het geloof over als je uit de kast komt? Deze maand komt ‘Ongelovige Thomas’ uit van de Culemborgse schrijver Johan Verweij.

In dit boekt gaat Verweij dieper in op deze urgente vragen. Want hoe kom je bizarre geloofsbelevenissen en trauma’s te boven? En wat doet het met je zodra je begint te twijfelen aan hoe je bent grootgebracht? Met als hamvraag of je gelukkig kunt worden wanneer je de God van je voorvaderen vaarwel zegt. In vijftien prikkelende columns neemt Verweij je mee in zijn eigen zoektocht, waarin hij scherpzinnig en met de nodige humor de vinger op de zere plek legt.
Een absolute aanrader voor iedereen die het aandurft om kritisch naar zijn of haar geloofsleven te kijken. Maar vooral ook een troost voor hen die kampen met de gevolgen van religieus misbruik. Met als rode draad een handreiking aan allen die net als Verweij op zoek zijn naar de zin van het bestaan. ‘Ongelovige Thomas’ is vanaf 30 november 2020 verkrijgbaar bij iedere reguliere en online boekhandel of rechtstreeks te bestellen via www.tekstschrijverjohan.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden