Geslaagde Open Lesmiddagen op het KWC
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Geslaagde Open Lesmiddagen op het KWC

Eventjes rondsnuffelen op de middelbare school? Tijdens de open lesmiddagen op het KWC was dit voor heel veel groep 8’ers, ondanks corona, mogelijk.

Culemborg - Voor leerlingen van groep 8 komt er een moment dat zij moeten kiezen naar welke middelbare school zij gaan. Maar welke school is leuk en wat hebben ze allemaal te bieden? De open lesmiddagen op het KWC geven de groep 8’ers een inkijkje in het reilen en zeilen op een middelbare school, dit schooljaar geheel coronaproof. 

Voor de middelbare scholieren is het al heel gewoon geworden om een mondkapje te dragen. Voor leerlingen van de basisscholen is dit niet nodig, maar tijdens hun bezoek aan het KWC moesten zij er wel één dragen. Voorgaande jaren werden leerlingen van verschillende basisscholen bij elkaar in een groep geplaatst, zodat zij met elkaar kennis konden maken. Een beetje vergelijkbaar met het begin van het nieuwe schooljaar op de middelbare school. Dit schooljaar volgden de leerlingen de lesmiddagen met hun eigen klas, maar dat maakte het natuurlijk niet minder leuk of spannend. 

Voor alle leerlingen van groep 8 stond er ook dit jaar weer een team van docenten klaar om hen kennis te laten maken met verschillende schoolvakken. Lessen die gevolgd werden waren: natuurkunde, ruimtevaart, sport, muziek, Duits, gezond & fit en nog veel meer. De lessen duurden steeds een half uur waarna de leerlingen, met een mondkapje op, zich door het KWC begaven op zoek naar het volgende lokaal voor weer een nieuwe les.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden