Sneeuwpoppenjacht
Logo culemborgsecourant.nl

Sneeuwpoppenjacht

‘’Zoals jullie vast wel hebben gezien is na het grote succes van Berenjacht nu de gluurpietjes die je op het raam kunt vinden. Maar wat is het verhaal als sinterklaas weer het land uit is?’’

Culemborg - ‘’Ik ben Tiffany Severs uit Culemborg. Ik ben een moeder van een 5 jarige dochter en ben op dit moment bezig om mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker af te ronden. Voor mijn opleiding moest ik een activiteit bedenken waar kinderen hun ook mee kunnen ontwikkelen.

En ik dacht waarom geen sneeuwpoppenjacht. Want wat is er leuker dan samen met je ouders, opa of oma of oppas gezellig een leuke sneeuwpop te maken die je voor het raam kan plaatsen. Dank hierbij dat je meteen bezig met de creatieve en sociale vaardigheden van je kind. Als zoveel mogelijk kinderen dit doen kunnen we gaan beginnen om een wandeling te gaan maken om de sneeuwpoppen van je vriendjes of vriendinnetjes te gaan zoeken. Heerlijk naar buiten in plaats van achter een schermpje te gaan zitten. De lichamelijke ontwikkeling wordt hierbij ook gestimuleerd.

Om dit allemaal veel leuker te maken heb ik ook een speciale speurkaart gemaakt. Mensen kunnen via Facebook hun adres doorgeven aan mij en dan zet ik hem op de Sneeuwpoppenjacht kaart.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=15q5QZeBNC4ShnS2dlJU3jJd6h-bde67C&usp=sharing

Op Facebook is er ook een speciale groep:

https://www.facebook.com/groups/1464154683794485

Hier kunnen mensen zich aanmelden en hun mooiste creaties plaatsen.

Ook is er aangeboden door een beroepstekenaar om een kleurplaat te maken voor deze sneeuwpoppenjacht en iemand anders heeft een super leuke sneeuwpop ter beschikking gesteld zodat we een kleurplatenwedstrijd kunnen houden.

Op dit moment ben ik bezig om nog te kijken of ik er een goed doel kan bij laten betrekken, want naast moeder, student, overblijfmedewerker ben ik ook burgerhulpverlener, en ik wil kijken of het mogelijk is om meer geld op te halen zodat er in Nederland meer AED’s geplaatst kunnen worden.

Er zijn mensen die niet willen of kunnen knutselen, voor deze mensen is er weer een mogelijkheid om een sticker te kopen. Mijn idee was om €0,50 per sticker te doneren voor nieuwe AED’s in Nederland met kinderpads erbij, want die zitten vaak niet bij de AED’s op dit moment.

Ik hoop dat jullie mij willen helpen om dit op de kaart te brengen in Nederland zodat we in December ook lekker buiten kunnen wandelen.

Graag hoor ik van u.’’

Tiffany Severs, oprichtster van Speurtochten Culemborg en omstreken

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden