Logo culemborgsecourant.nl


<p>Eigenaar Bart-Jan Nijsingh in restaurant Una Volta in de Gelderlandfabriek. (Foto: Fleur van Eeuwijk)</p>

Eigenaar Bart-Jan Nijsingh in restaurant Una Volta in de Gelderlandfabriek. (Foto: Fleur van Eeuwijk)

(Foto: )

‘Je bent nu opeens een ander bedrijf'

Opnieuw is de horeca zwaar getroffen door de afkondiging van strengere maatregelen. Veel restaurants kiezen ervoor om verder te gaan met take-away en bezorgen. Zo ook restaurants Andermaal en Una Volta van eigenaar Bart-Jan Nijsingh. Zij hebben de handen ineen geslagen en gaan samen onder één dak zeven dagen per week koken. ‘’We hebben een groot team van 75 mensen die allemaal bereid zijn om hard te werken, dat is heel mooi om te zien.’’

Culemborg – De passie voor het ondernemen en koken heeft Bart-Jan al zolang als hij zich kan herinneren. In 1999 opende hij zijn eerste restaurant genaamd Andermaal. Hier worden voornamelijk creatieve gerechten geserveerd. Bijna vijf jaar geleden opende Bart-Jan ook Una Volta, een Italiaanse keuken, in de Gelderlandfabriek. ‘’De kunst is om een leuke club mensen om je heen te hebben, waarmee je goed kunt samenwerken.’’

Onder één dak werken

Tijdens de eerste intelligente lockdown zaten Andermaal en Una Volta dicht. ‘’Het was ongelofelijk wat er allemaal gebeurde in die periode. Ondanks een financiële klap had het ook een klein lichtpunt. Na 20 jaar hard werken was het persoonlijk fijn om even wat rust te hebben.’’

De tweede coronagolf deed de horeca opnieuw doen sluiten. ‘’We zagen het aankomen, waardoor we ons beter konden voorbereiden. Het was duidelijk dat we niet weer helemaal dicht wilden blijven. Al snel besloten we om verder te gaan met take-away en bezorgen.’’ Una Volta is een bereikbare plek midden in Culemborg, waardoor de keuken van Andermaal daarheen is gegaan. ‘’Eens in de twee weken maken we een drie-gangen menu met drie verschillende keuzes van de kaart van Andermaal. Daarnaast hebben we een selectie gemaakt van de kaart van Una Volta.

Plannen voor december

Bart-Jan is blij met alle positieve reacties. ‘’Het is mooi om te zien dat mensen de lokale ondernemers steunen in deze moeilijke tijd.’’ Momenteel is Bart-Jan al druk bezig met de voorbereidingen voor december. ‘’We gaan een kerstmenu aanbieden. Wij bereiden het eten voor en de mensen kunnen het dan thuis afmaken. Daarbij gaan we ook filmpjes maken waardoor de mensen een stappenplan kunnen volgen.’’ De prijzen worden laag gehouden, zodat zoveel mogelijk mensen het eten kunnen bestellen. ‘’Het is voor ons overleven in deze tijd. We proberen het voor onze klanten zo leuk mogelijk te maken.’’

De gezamenlijke kaart is te vinden op de Facebookpagina's en de internetsites van Andermaal en Una Volta.

Take-away Culemborg

In Culemborg zijn er nog veel meer plekken waar afhaal mogelijk is. Zoals Brasserie Streek, Knossos, Pallada, Tapperij De Poortwachter, Thiptop Thai Food en Café den Tollensteghe. Wees loyaal en koop lokaal. Zo luidt de boodschap in Culemborg. In de krant van volgende week zal er aandacht worden gegeven aan de nog niet genoemde restaurants.

Fleur van Eeuwijk

Eigenaar Bart-Jan: 'We konden ons beter voorbereiden'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden