Logo culemborgsecourant.nl


<p>Arja vertelt hoe zij haar woning energiezuinig heeft gemaakt. (foto: Berry Leenders)</p>

Arja vertelt hoe zij haar woning energiezuinig heeft gemaakt. (foto: Berry Leenders)

(Foto: Berry Leenders)

Succesvol online energiecafé Culemborg

Het online energiecafé van dinsdag 10 november werd druk bezocht. Energieloket Culemborg en Vrijstad Energie organiseerden deze online uitzending over het energiezuinig maken van je woning. Het energiecafé stond bol van nuttige informatie en filmpjes.

Culemborg - Energieadviseurs Han Horstink en Steven Hulst bespraken de mogelijkheden voor energie besparen en opwekken: welke maatregelen kun je nemen, zijn er subsidies, hoe pak je het aan? De bewoners kregen ook uitleg over het inkoopcollectief dat het energieloket aanbiedt. Via de chat werden uiteenlopende vragen gesteld, zoals ‘Mag je zonnepanelen leggen op een monument?’ en ‘Hoe zit het met de subsidies?’.

De Culemborgse Arja Nobel heeft een lage energierekening. Hoe doet ze dat?

In een filmpje liet huiseigenaar Arja Nobel zien hoe zij haar huis energiezuinig heeft gemaakt. Ze woont sinds een paar maanden in een gezellige jaren ’30 woning in Culemborg. Toen de zolder vanwege de verhuizing nog helemaal leeg was, was dat een mooi moment om deze te isoleren. Daarna koos Arja voor spouwmuurisolatie en energiezuinig koken op inductie. En sinds kort heeft ze zonnepanelen. Zo voelt haar huis gelijk veel comfortabeler aan.

Arja: “Isolatie is niet alleen goed voor het verlagen van mijn energierekening, ook voelt het veel behaaglijker in huis.” Ze geeft als tip mee: “Sommige maatregelen zijn groot, maar kijk ook naar de kleine bespaarmogelijkheden, want die leveren ook een lagere energierekening op.” Het filmpje over de aanpak van deze knusse woning kun je bekijken op www.EnergieloketCulemborg.nl.

Gratis en onafhankelijk advies

Energieloket Culemborg biedt huiseigenaren op een laagdrempelige manier gratis en onafhankelijk advies aan over energiebesparing en -opwekking in huis. Kijk voor de mogelijkheden op www.EnergieloketCulemborg.nl/advies.

Inloopspreekuren Energieloket Culemborg

Wil je wel een lagere energierekening, maar kon je niet deelnemen aan het energiecafé, kom dan langs tijdens de inloopspreekuren. Energieloket Culemborg heeft elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur inloopspreekuur in de energiewinkel van Vrijstad Energie, Markt 16 in Culemborg. Maak ook gerust een afspraak voor telefonisch of online advies via 0345- 50 40 12 of Culemborg@energieloketrivierenland.nl.

Energieloket Rivierenland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden