Logo culemborgsecourant.nl


De heer Rijkes
De heer Rijkes (Foto: Carole Rey)

Focus '07: afscheid oudste lid

Net voor de zomervakantie ontving onze vereniging een op typemachine(!) geschreven opzeggingsbrief van de 85 jarige heer Rijkes. De op dat moment oudste speler van Focus’07.

Culemborg - Een citaat uit zijn brief: Tot mijn spijt moet ik U mededelen mijn lidmaatschap van de voetbalvereniging te beëindigen, vanwege de ontstane gebreken aan beide benen. Gebreken die van oorsprong terug te voeren zijn tot die welke ontstonden tijdens en na de 2eWO. Juist de deelname met de “Zondagsgroep” was meestal een goed begin van de “nieuwe” week. Ik wens U allen nog veel succes.

Daar word je toch even stil van.
Bijzonder dat iemand op deze leeftijd tot vorig seizoen nog af en toe actief was op de zondagochtend. We zochten contact met dit bijzondere (inmiddels oud) lid van onze vereniging.

Hoe bent u bij Fortitudo/Focus’07 terecht gekomen?
Sinds 1960 ben ik woonachtig in Culemborg. Op een gegeven moment was er bedrijfsvoetbal bij Fortitudo. Ik deed mee. Van daaruit werden wat trainingen georganiseerd. Een lekkere bezigheid. Fijne trainer ook waarvan ik de naam niet meer weet. Ik wilde door en sloot me aan bij een groep die op zondag met elkaar voetbalde/trainde. Dat heb ik volgehouden tot vorig seizoen.

Mooie herinnering
Ik heb altijd erg veel plezier gehad bij deze voetbalvereniging. Het is ook zeker erg goed geweest voor mijn gezondheid. Nu gaat het helaas niet meer. Heb mooie herinneringen. In het bijzonder denk ik dan bijvoorbeeld aan het moment dat ik naar voren werd gehaald en er stil gestaan werd bij het feit dat ik de oudste speler was van de club.

Focus’07 heeft de heer Rijkes bedankt met een heerlijke versnapering. We wensen hem en zijn vrouw alle goeds toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden