Maatschappelijke wereld van Agora
Logo culemborgsecourant.nl


Leerzaam bezoek aan het Elisabeth weeshuis
Leerzaam bezoek aan het Elisabeth weeshuis (Foto: E van Diemen)

Maatschappelijke wereld van Agora

In de laatste 2 weken voor de herfstvakantie hebben we met de leerlingen van Agora CPOB groep 7/8 gewerkt aan de vierde wereld van Agora. De maatschappelijke wereld stond centraal, waarbij we dieper in gingen op de geschiedenis en omgang met elkaar. De kinderboekenweek stond dit jaar toevallig ook in het teken van geschiedenis en hier konden we een mooie koppeling mee maken.  

In het Elisabeth weeshuis hebben we ervaren hoe het was om te leven als onderduiker in de Tweede Wereldoorlog en we hebben via een leskist van de NME het ontstaan van de aarde doorlopen tot aan de huidige tijd, met aansluitend een fossielenonderzoek. De kinderen raakten geïnspireerd door alle geschiedenisverhalen en zijn aan de hand hiervan aan de slag gegaan met hun eigen tijdreisverhaal.   

Finn en Lynn vertellen u hier graag meer over: Hallo, wij zijn Finn en Lynn en wij gaan wat vertellen over de maatschappelijke wereld. Maatschappelijk gaat over culturen, het leven maar ook om de talen. Wij zijn met ons project naar het Elisabeth weeshuis gegaan. Daar gingen we naar binnen. We moesten helemaal naar boven. Toen moesten we naar een tafel. Daar moesten we met z’n allen omheen staan.  Ik (Lynn) zag allemaal vlaggetjes en huizen en heel veel weilanden. Bij de oranje vlaggetjes hadden allemaal mensen zich verscholen voor de Duitsers. De zwarte vlaggetjes waren voor de Duitsers. Waar ze waren en mensen oppakten. Toen gingen we als eerst naar beneden en daar gingen we een monument maken en we hadden ook nog spelletjes en daarbij moest je goed en slecht scheiden. Daarna ging je aan de slag. Het was heel interessant, want je leerde er heel veel van dus dan was het leuk en je leerde er wat van. Zelf hebben wij een geschreven over een tijdreis en een tekening gemaakt over het tijdperk dat je had gekozen. Je kon allemaal tijdperken kiezen zoals: dinosaurustijdperk of de tijd van de Grieken.  Ik (Finn) vind dit de leukste wereld! 

Nu rest ons alleen nog de spirituele wereld, hiermee zijn we momenteel druk aan het werk.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden