Logo culemborgsecourant.nl

Samen houden we ziekenhuis veilig

‘Samen houden we het ziekenhuis veilig ‘. Dat is de titel van de campagne waarmee Ziekenhuis Rivierenland deze week start op haar social media kanalen. Doel is om patiënten en bezoekers te motiveren de coronamaatregelen na te leven. 

Regio - Aanleiding daarvoor is het toenemende aantal gesprekken bij de entree van het ziekenhuis waarin medewerkers bezoekers moeten overtuigen van het nut van de maatregelen.

Marc Hendriks, voorzitter raad van bestuur: “ Wij merken, net zoals iedereen in Nederland, dat mensen moe worden van de maatregelen en vaker het effect ervan ter discussie stellen. Uiteraard begrijpen we dat. Het is vervelend, al die regels, ook wij hebben daar last van. Maar we zien hier óók de gevolgen van het niét naleven ervan.
De meeste mensen hebben begrip voor onze vraag om zonder begeleiding naar een afspraak te komen en bezoek te beperken tot één keer per dag. Ook houden verreweg de meeste mensen zich zonder problemen aan de hygiëne -maatregelen en het dragen van een mondkapje. Maar iedereen die dat ter discussie stelt, is er één teveel. Wij willen dat iedereen zich veilig gedraagt in ons ziekenhuis! ”

De campagne bevat korte interviews met diverse medewerkers van het ziekenhuis, die in een paar zinnen vertellen over de effecten van de pandemie op het eigen werk en het nut van de maatregelen, afgesloten met ‘Samen houden we het ziekenhuis veilig’.
Zo vraagt beveiligingsmedewerker Robin om ‘medewerking en begrip zodat we sámen tegen corona kunnen strijden!’

De campagne gaat woensdag 28 oktober van start.
Video link: https://www.youtube.com/watch?v=SR6XhW-Wfeo

www.ziekenhuisrivierenland.nl 

De Barbarapolikliniek Culemborg en De Waterpoortpolikliniek Beneden-Leeuwen zijn onderdeel van Ziekenhuis Rivierenland. 

Ziekenhuis Rivierenland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden