Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Van windmolens tot radiatorfolie

Een flink aantal Culemborgse energieprojecten en -initiatieven hebben een plekje gekregen in de Energiewinkel op de Markt 16. 

Culemborg - Op deze wijze is in het hart van Culemborg nog meer duurzame informatie beschikbaar voor iedereen. Al winkelend is informatie te krijgen over hoe je energie kan besparen, duurzaam kan opwekken en wat het je kan opleveren. Of het nu gaat over windmolens, radiatorfolie, elektrische deelauto’s of energiecoaches die thuis op maat advies komen geven. Het zijn Culemborgse energieprojecten, -initiatieven en - energie coaches: voor en door Culemborgers!

Wethouder Joost Reus bracht vrijdag als eerste Culemborger een bezoek aan de compleet nieuw ingerichte Energiewinkel. De wethouder werd ontvangen door Hans Karsten en Jenny Senhorst die deel uitmaken van het team vrijwilligers die bezoekers aan de Energiewinkel ontvangen en hen van informatie voorziet en vragen beantwoord. Joost Reus: “De Energiewinkel is eigenlijk een soort duurzaamheidscentrum! Waar informatie over lokale duurzame projecten- en initiatieven is samengebracht om Culemborgers te laten zien hoe je energie kan besparen, gebruiken of hoe je mee kan doen met de opwek van bijvoorbeeld windenergie. Ik ben er trots op dat de Markt een duurzame winkel rijker is.”

De winkel is open van donderdag tot en met zaterdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur. We zien er scherp op toe dat er niet meer dan 10 personen tegelijk binnen zijn. Wil je op een ander moment langskomen? Maak dat even een afspraak via info@vrijstadenergie.nl. 

(foto Theo van Dam; tekst: Willemijn Huisman)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden