Logo culemborgsecourant.nl


<p>De initiatiefnemers Coby Verhagen en Dick Kers.</p><p><br></p>

De initiatiefnemers Coby Verhagen en Dick Kers.


(Foto: )

Lekstadorkest voortvarend gestart

Op 15 januari 2020 is het Lekstadorkest in Culemborg gestart.

Culemborg - De bedoeling van het orkest is om overdag te repeteren en ook zoveel mogelijk overdag optredens te verzorgen. Deelname staat open voor alle muzikanten van alle leeftijden, die een instrument bespelen uit de harmonie-, fanfare- of brassband wereld. Ook mensen die eerder een instrument bespeeld hebben en dit weer willen oppakken zijn van harte welkom.

Onder leiding van de professionele Dirigent Henk Houben uit Roermond is het orkest inmiddels uitgegroeid tot een orkest van 28 muzikanten. Ondanks de Corona-effecten is de kwaliteit en de bezetting al dusdanig dat er zelfstandig optredens verzorgd kunnen worden.

Omdat het orkest de voorschriften van de landelijke muziekbond KNMO strikt volgt kunnen er uiteraard nog geen optredens georganiseerd worden en worden de repetities onder strikte voorwaarden in de huidige accommodatie aan de Westersingel 88 gehouden.

Deze ruimte ligt centraal en makkelijk bereikbaar, ook voor mensen die met de trein willen komen, want al is de zetel in Culemborg, het orkest is voor musici uit heel Rivierenland en Utrecht bedoeld.”

Woensdag 14 oktober jl. heeft het orkest vergaderd over de voortgang en de organisatie. Uiteraard moeten er bij een volwaardig orkest veel zaken geregeld worden en hier zijn goede afspraken gemaakt. Uiteraard zullen er ook statuten opgemaakt worden zodat de club formeel wordt ingeschreven als vereniging.

Voor aanmelding en informatie: cobyverhagen@yahoo.com of Dick.kers1@gmail.com.

Zie ook de website www.lekstadorkest.nl.

Richard Bakker

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden