Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Nieuw boek van Annemarie van Groenendael

Het nieuw boek - Hagelslag en gestampte muisjes; een verhaaltje over pesten - van Annemarie van Groenendael uit Culemborg verschijnt.

Culemborg - Samenvatting: In de klas van Noud komt er een nieuw meisje. De mama van Malika is wit en de papa is bruin. Donkerbruin, net zoals de kleur van pure chocolade. En Malika is ook een beetje bruin. Net zoals de kleur van de hagelslag die hij altijd eet, denkt Noud.

Het maakt niet uit welke kleur je hebt,
al ben je bruin of wit,
zolang er maar een goed hartje in je zit.
Dit is een verhaaltje over Malika en Noud,
wie is er lief en wie is er stout…?

Hagelslag en gestampte muisjes is bedoeld als makkelijke ingang voor ouders met jonge kinderen om maatschappelijke thema ‘s als racisme en pesten bespreekbaar te maken. Het is speels en met humor geschreven en voorzien van leuke illustraties.

Over de auteur

Annemarie van Groenendael is schoonheidsspecialiste en daarnaast auteur. Ze heeft inmiddels twee thrillers op haar naam staan. Hagelslag en gestampte muisjes is een spontane uitspatting en geschreven met in gedachten de kleintjes uit haar eigen omgeving. Annemarie woont in Culemborg.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Annemarie van Groenendael:

Alle oogjes zijn op het meisje gericht. Ze draagt een jurk met heel veel kleuren. Geel, paars, blauw en oranje en ze heeft ook een rare muts op haar hoofd.
Noud vindt het maar stom. De mama van Malika is wit en de papa is bruin. Donkerbruin, net zo als de kleur van pure chocolade.
En Malika is ook een beetje bruin. Net zo als de kleur van de hagelslag die hij altijd eet, denkt Noud. Hij kijkt even rond.
In zijn klas zitten alleen maar witte kindjes.

Boekscout.nl

Meer berichten