Logo culemborgsecourant.nl


Desiré en Marjoke (Stichting Rivierenland Herstelt) ondertekenen de overeenkomst.
Desiré en Marjoke (Stichting Rivierenland Herstelt) ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Arjan van der Beek)

Soepje Desiré krijgt vervolg

Culemborg - Soepje Desiré krijgt een vervolg. Het project waarin vrijwilligers soep koken voor Culemborgers die zich eenzaam voelen is een initiatief van Desiré Hak.

Toen de coronacrisis dit voorjaar begon, startte Hak met ‘Soepje Desiré’. Verschillende organisaties hebben dit initiatief omarmd. Na een succesvolle opstart met hulp van ElkWelzijn heeft het project een goede basis en gaat Soepje Desiré verder als zelfstandig project onder de vleugels van Stichting Rivierenland Herstelt, waar Culemborg Herstelt ook onder valt, met ondersteuning van JobHulp Culemborg.

‘Ik breng niet alleen soep, maar ook aandacht’

Desiré kookt samen met vrijwilligers elke week een heerlijke verse soep van zo veel mogelijk biologische groenten en brengt dit rond onder eenzame mensen. Het koken en het bezorgen van de soep gebeurt vanuit Buurtcentrum Bolderburen. Desiré: “Ik breng niet alleen soep, maar ook aandacht. Hierdoor voelen mensen zich minder alleen. En ook de vrijwilligers, die bij dit project actief zijn, hebben een fijne woensdagochtend.” Inmiddels zijn er 10 vrijwilligers actief en bezorgen zij bij 25 mensen soep.

Desiré: “Ik ben de organisaties die mij hebben ondersteund bij het opstarten van Soepje Desiré heel dankbaar. ElkWelzijn helpt me om dit te organiseren en Stichting Elisabeth Weeshuis, het Initiatievenloket van gemeente Culemborg en diverse fondsen en sponsors ondersteunen me financieel.”

ElkWelzijn kijkt terug op een succesvolle begeleiding bij het opstarten van een nieuw buurtinitiatief. Sandra: “Soepje Desiré heeft nu een goede basis in de Culemborgse samenleving. Daarom dragen wij de verdere ondersteuning vanaf 14 oktober over aan Culemborg Herstelt en JobHulp Culemborg. Zij zorgen voor de voortzetting van het project.”

Meer berichten