Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Erfgoedfestival Erfgoedgelderland

Optredens Micha Wertheim en Marike Jager

Zondag 18 oktober optredens van Micha Wertheim en Marike Jager.

Regio - Micha Wertheim zwierf een week rond in het Kröller-Müller Museum en ging op zoek naar de totstandkoming ervan. Spreekt in zijn nieuwe werk de cabaretier, de wetenschapper of een combinatie van beiden? Het eindresultaat is in elk geval verrassend. Singer-songwriter Marike Jager liet zich inspireren door de verhalen en voorwerpen in Stadsmuseum Groenlo. Een tipje van de sluier over het resultaat: het geluid van wapens. Benieuwd? Bekijk het online tijdens het Erfgoedfestival op 18 oktober om 12.00 uur via erfgoedfestival.nl, sociale media en Youtube. In het voorprogramma is het Gelderse talent zangeres Cassandra Onck te zien.

Een mix van Gelderse talenten en gevestigde namen gingen deze zomer op ontdekkingstocht op bijzondere Gelderse erfgoedlocaties. Daar lieten zij zich, voor het Erfgoedfestival, inspireren tot het maken van nieuw werk, gebaseerd op het thema Oost/West. Zondag 27 september presenteerden de artiesten in Musis Arnhem hun resultaat tijdens de opening van het Erfgoedfestival, tevens aftrap van de Maand van de Geschiedenis.

Alle optredens tijdens de opening zijn live opgenomen en deze maand online te zien: elke woensdag om 14.30 uur een voorprogramma door een Gelders talent, elke zondag vanaf 12.00 uur het optreden van twee van de topartiesten.

Zondag 18 oktober staan Micha Wertheim en Marike Jager op het programma met in het voorprogramma op woensdag 14 oktober: Cassandra Onck.

De eerdere optredens van het Erfgoedfestival kun je hier terugkijken: erfgoedfestival.nl/online

Het volledige programma vind je op erfgoedfestival.nl

Blijf op de hoogte
Niets missen van het Erfgoedfestival?  Volg het festival op je favoriete sociale mediakanalen en meld je aan voor de festivalnieuwsbrief via erfgoedfestival.nl. Hier kun je ook aangeven of je meldingen wilt ontvangen als een artiest live gaat tijdens het festival.

Over het Erfgoedfestival
Het Erfgoedfestival is een initiatief van Erfgoed Gelderland en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland. Dit is het zesde festival.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden