Logo culemborgsecourant.nl


<p>Donderdag 8 oktober is Marlieke&#39;s boek officieel op de markt gekomen. De bibliotheek gaat het snel bestellen. (foto: Evert Scheffer)</p>

Donderdag 8 oktober is Marlieke's boek officieel op de markt gekomen. De bibliotheek gaat het snel bestellen. (foto: Evert Scheffer)

(

Foto: Evert Scheffer

)

'Ik kan het niet geloven, heel gek!'

Een klein ideetje kan uitgroeien tot iets groots. Dat ondervond Marlieke Bakker, toen ze nadacht over een boek. Een heel klein beetje wist ze waar het over moest gaan. Tot het moment dat alles op zijn plek viel en het boek ‘De verborgen magische krachten’ uiteindelijk af was.

CULEMBORG - Veertien was Marlieke Bakker, toen ze serieus begon aan een boek dat bestemd zou zijn voor de leeftijdscategorie jongeren 10-15 jaar. Al van kleins af aan schrijft ze verhaaltjes en toen al probeerde ze daar een boek van te maken. Maar dat kwam nooit uit de verf. Ze kwam op een dood spoor, een einde was er niet en ze wist niet hoe ze er mee verder moest. Met het boek dat nu écht uitgegeven is, deed ze het anders. Nadat het idee er was en het begon 'te leven', schreef ze per hoofdstuk op wat daar in moest komen. Tot het moment dat het welletjes was en ze niet het risico wilde lopen dat de lezer in een sleur terecht kwam of het allemaal saai zou worden. Uiteindelijk werd het een boek met 19 hoofdstukken.

Driekwart jaar

Al met al duurde het zo'n driekwart jaar voor alles op papier stond. Vervolgens liet Marlieke haar boek lezen aan iemand die wat jonger was. Zij gaf wat tips een aanwijzingen en daarna wilde een leraar van het KWC, waar ze Agora-opleiding volgde, het lezen. Ook hij gaf nog wat tips. En toen was het moment daar om een uitgeverij te zoeken! Marlieke koos voor de variant 'Printing on demand' via Boekscout, waar het vanaf nu ook te bestellen is. Zelf heeft ze het boek natuurlijk al en de bibliotheek gaat het ook snel aanschaffen.

Hobby

Schrijven is nog steeds een hobby van Marlieke. Of er een tweede boek komt weet ze nog niet. "Dat er nu een boek op tafel ligt is voor mij wel een klein feest'', zegt de 16-jarige schrijfster. "Ik had zelf nooit gedacht dat zou lukken. Het inspireert in ieder geval wel om aan een tweede boek te beginnen. Als dit boek niet uitgegeven zou worden, zou het echt een domper zin geweest. Schrijven zie ik nog steeds als hobby. Ik had er ook helemaal niet op gerekend dat dit geld zou kunnen opbrengen." Liefst schrijft Marlieke iedere dag iets. Voor ‘De verborgen magische krachten’ was dat gemiddeld drie keer in de week, met een tussenpoos waarin ze geen inspiratie had. Een échte schrijfster worden lijkt haar geweldig, maar te onzeker qua inkomsten. "Dan moet je wel heel veel boeken schrijven'', zegt ze.

Samenvatting boek

Kaatjes ouders overlijden tijdens een tragisch ongeluk, waardoor Kaatje in een weeshuis terechtkomt.

Gelukkig maakt ze al snel vrienden. Hoe belangrijk vriendschap is, blijkt als ze ontdekt dat ze anders is dan anderen. Ze heeft magische krachten. Al snel raakt ze in een gevecht op leven en dood verwikkeld met de duistere heks Marona.

Evert Scheffer

'Niet uitgeven zou echt een domper zijn geweest'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden