Logo culemborgsecourant.nl

Haaruitval door corona

Stress is een van de triggers voor haaruitval. Ziekte kan ook haaruitval veroorzaken. Gezien de actuele situatie betreffende corona vindt de Sectie Haarwerken van ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie) het passend om de Dag van het haarwerk dit jaar in het teken hiervan te stellen.

Culemborg - Op dinsdag 20 oktober wordt voor de vierde keer de Dag van het haarwerk door ANKO georganiseerd. Dit initiatief is bedoeld om het taboe rondom haarverlies te doorbreken en vrouwen en mannen die hier last van hebben te helpen eens te kijken wat een haarwerkspecialist voor hen kan betekenen.
Vooral voor vrouwen is haaruitval een probleem waarover weinig openlijk gesproken wordt. Toch heeft maar liefst 21% van de vrouwen boven de veertig jaar last van extreme haaruitval. Vaak liggen hier hormonale veranderingen aan ten grondslag. Vooral vrouwen, maar ook mannen, verliezen met het haar ook hun zelfvertrouwen en krijgen zelfs nogal eens psychische problemen. Kaalheid bij vrouwen en mannen is een groot taboe. Dat is jammer, want hierdoor vinden deze vrouwen en mannen misschien niet de weg naar de haarwerkspecialist. Hier zijn echter hele mooie oplossingen te vinden voor allerlei soorten van kaalheid en haaruitval. Gelukkig wordt steeds vaker over haarverlies gesproken door beroemdheden.
Corona kan zorgen voor haarverlies
Inge Lennips al bijna 25 jaar ervaring als haar- en hoofdhuiddeskundige en haarwerkspecialiste. Helpt op een persoonlijke manier klanten uit heel Nederland en zelfs het buitenland aan meer zelfvertrouwen met haarwerken op maat en hoofdhuidbehandelingen.
Veertig procent van mensen die ziek zijn geweest van corona geeft aan last te hebben van haarverlies. Maar ook partners van herstelde coronapatiënten blijken haaruitval te vertonen. Expert drs. Hans van Montfort verricht momenteel onderzoek naar de relatie tussen stress van corona en haaruitval. Ook algemene stress wordt hierbij in aanmerking genomen: onzekere situaties veroorzaken ook stress. Corona zorgt voor de nodige onzekerheid en bezorgdheid. Deze Dag van het haarwerk is voor de bewustwording van de haarwerkspecialist en van de consument. Heb je nu last van haarverlies, dan kan dat komen door corona, ofwel door het ziek zijn, ofwel door de stress.” Bij sommige patiënten verergeren hun haarziekten door coronastress, aldus dermatoloog Petra Dikrama.
Met inachtneming van de coronamaatregelen kunt u vrijblijvend en gratis een afspraak maken bijLa´Bell design op 20 oktober en krijgt u een passend advies waarbij de privacy gewaarborgd wordt. Dit kan via telefoonnummer 06-21477931
www.labell.nlVeerweg 884101 AL CULEMBORG

Inge Lennips, Culemborg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden