Ethische wereld van Agora
Logo culemborgsecourant.nl

Ethische wereld van Agora

Vorige week hebben de leerlingen van Agora groep 7/8 het werken aan de Ethische wereld afgerond. Esam en Evie vertellen hoe er is gewerkt.

Culemborg - “Deze week hadden we het over ethiek. Ethiek heeft te maken met dat je een mening over iets of iemand hebt. Voor het project hebben wij een persoon gekozen, daarvoor moesten we de waarden opzoeken. Waarden zijn wat hij of zij wilde bereiken of bereikt heeft, dit kan positief of negatief zijn. Het ligt eraan hoe je het bekijkt en wat je hierover hebt gehoord. We moesten een presentatie maken over deze persoon. Hiervoor hadden we de waarden van deze persoon, onze eigen mening en achtergrondinformatie nodig. Het doel was dat je kunt uitleggen waarom dit je mening is. We deden dat op een poster. We vertelden eerst wat deze persoon heeft gedaan. Daarna gaven we onze mening hierover. Nu vertellen we kort over onze projecten.

Esam:

Ik deed het over Hitler. Zijn waarden waren dat hij na WOI de macht wilde krijgen om Duitsland het machtigste land te maken. En dat hij vond dat iemand die er anders uitzag niet geaccepteerd kon worden. Ik ben het er niet mee eens: Je moet niet meer macht willen en de grootte van je eigen land accepteren en iedereen mag zijn zoals hij is.

Evie:

Ik heb het gedaan over Donald Trump. Ik heb verteld wat hij heeft gedaan, dit bestond uit zijn meeste slechte dingen. De waarden gingen over hoe hij LGBTQIA+ niet accepteert en dat hij zwarte mensen discrimineerde. Ik was het daar niet mee eens, iedereen moet gelijk behandeld worden.

Agora 7/8 maakt deel uit van Stichting Christelijk Primair Onderwijs Betuwe en Bommelerwaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden