Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Kookatelier LOT opent trattoria

Culemborg - Kookatelier LOT kookt gezond, lekker en kleurrijk eten, voor een eerlijke prijs, met liefde bereid. Daar kon nu iedereen nu van genieten op de Varkensmarkt in Culemborg. Zaterdag 10 oktober opende Kookatelier LOT een delicatessenwinkel en maaltijdservice. Dat werd gevierd met een hele dag gratis hapjes in de sfeervolle trattoria, natuurlijk coronaproof.

Eigenaresse Lotte Timmermans heeft uitgebreide ervaring in de catering en horeca. Ze was kok in Portugal, was eigenaar van restaurants in Utrecht en Amsterdam en begon na een aantal zeer drukke jaren een kookstudio in de Betuwe. Vorig jaar opende Kookatelier LOT, dat voornamelijk bedrijfs- en evenementencatering verzorgde. Door corona kwam die stap sneller dan verwacht. De grote cateringen stopten abrupt en binnen een weekend stapte Kookatelier LOT over op afhaalmaaltijden en catering voor particulieren. De reacties daarop waren zo goed dat Timmermans besloot om verder te gaan met delicatessen en bezorgmaaltijden. En ja natuurlijk, ook de (bedrijfs)cateringen blijft LOT doen.

De delicatessenzaak is geïnspireerd op de Zuid-Europese ‘trattoria’. LOT verkoopt tapenades, pastasauzen, olijven en pizza al taglio, vers belegde broodjes met bijvoorbeeld humus en gegrilde groentes of buffelmozarella met home made pesto en honingtomaat. Kookatelier LOT werkt veel met lokale producten en verkoopt die ook in de nieuwe zaak, zoals brood van natuurbakker KRUIM en meel van de Johannamolen. Er zijn nog gesprekken gaande met meerdere lokale leveranciers.

De Trattoria op de Varkensmarkt 16 is open op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Maaltijden zijn te bestellen via de webshop op www.kookatelierlot.nl, op dinsdag tot en met vrijdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden