Logo culemborgsecourant.nl


<p>Overhandiging cheque tussenstand. Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp en Ivar Camps, retail manager CarProf</p>

Overhandiging cheque tussenstand. Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp en Ivar Camps, retail manager CarProf

(Foto: )

Ruim 15.000 euro voor jonge verkeersslachtoffers

Er is al 15.673 euro opgehaald voor jonge verkeersslachtoffers mede dankzij CarProf Crum in Culemborg, Houten, Vianen.

Culemborg / Tiel - Deze week overhandigde CarProf een cheque ter waarde van € 15.673 aan het goede doel. Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp: “Fantastisch, een prachtige tussenstand!” Samen met alle andere CarProf autobedrijven in Nederland zet CarProf Crum in Culemborg, Houten en Vianen en CarProf CarFix T&S Tiel zich sinds begin dit jaar met een speciale APK actie in voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval.

Met deze APK actie wil het autobedrijf de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid benadrukken. Hans Crum en Thomas Moret van CarProf CarFix T&S Tiel: “Een auto in opperste staat is immers veiliger dan een auto die rammelt. Zo geven versleten remmen of banden een langere remweg, wat fataal kan zijn bij een noodstop. Onderhoud is daarom essentieel.” Ineke Sybesma: “Onze samenwerking met CarProf past dan ook uitstekend. Ook wij maken ons hard voor veiligheid in het verkeer.”

Maatschappelijke betrokkenheid
Met de actie geven de autobedrijven bovendien invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Van elke uitgevoerde APK gaat € 0,50 naar TrafVic-Kids. Dit project van Fonds Slachtofferhulp biedt specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of hebben bijvoorbeeld een ouder of broer verloren. Ineke Sybesma: “Met wetenschappers en therapeuten kunnen we zo in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers (online) therapie bieden.” De actie loopt door tot in 2022, met elke maand een tussenstand op www.carprof.nl.

Fonds Slachtofferhulp

Jaarlijks belanden er naar aanleiding van een verkeersongeval zo’n 30.000 mensen op de spoedeisende hulp en overlijden er 600. Met het programma Verkeersongevallen richt Fonds Slachtofferhulp zich op de verbreding en structurele verbetering van het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Zo werken zij onder andere aan het versterken van de (rechts)positie en faciliteren zij lotgenotencontact en noodhulp. Het fonds is in 1989 opgericht door erevoorzitter prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

CarProf

CarProf is een garageformule van Alliance Automotive Group Benelux en verbindt universele autobedrijven met elkaar onder één landelijke paraplu. Alle automerken van alle leeftijden zijn welkom bij CarProf. Klanten kunnen rekenen op de hoogste service voor een betere prijs, met behoud van fabrieksgarantie. Onze vakkundige monteurs werken met moderne uitleesapparatuur, de juiste technische informatie en A-merkonderdelen. Klanten krijgen vooraf heldere offertes en naderhand uitleg over het werk dat aan de auto is uitgevoerd. Naast de standaard garantie van 24 maanden op onderdelen en arbeidsloon biedt een CarProf autobedrijf ook een voordelige 24/7 internationale pechhulp. Private Lease, Kentekenloket en elektrische laadpalen behoren ook tot de mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden