Logo culemborgsecourant.nl


<p>Presentatrice Angelique Kr&uuml;ger hielp de vrijwilligers bij het maken van de heerlijke soep, terwijl dit alles met de camera werd vastgelegd. (foto: Theo van Dam)</p>

Presentatrice Angelique Krüger hielp de vrijwilligers bij het maken van de heerlijke soep, terwijl dit alles met de camera werd vastgelegd. (foto: Theo van Dam)

(Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE)

Opnames Omroep Gelderland bij buurtcentrum Bolderburen

Buurtcentrum Bolderburen is één van de zes finalisten van de verkiezing ‘Dorpshuis van het jaar 2020’! De opnames voor het programma Dorpshuis van het jaar van Omroep Gelderland zijn vorige week van start gegaan. Op maandag werd er ook gefilmd bij Bolderburen. 

Culemborg - Soepje Desiree, de moestuin en het buurtcentrum stond toen in de schijnwerpers. De bekende presentatrice van dit programma Angelique Krüger kwam zelf meekoken.

Anderhalf jaar geleden was buurtcentrum Bolderburen nog een pannenkoekenhuis. Nu is het een bruisende ontmoetingsplek voor en door Culemborgers.

Karin Burgers en Alice Versluis, beiden wijkcoaches bij ElkWelzijn, nemen de coördinatie van buurtcentrum Bolderburen voor hun rekening. “Er zijn iedere week meerdere koffie-ontmoetingsmomenten, een schilderclub, er wordt gehaakt en gebreid, er zijn allerlei kinderactiviteiten, een buurtinformatiepunt en er wordt maandelijks gekookt door buurtbewoners voor buurtbewoners. Het is in anderhalf jaar tijd echt een bruisende ontmoetingsplek geworden voor jong en oud.”

Voor en door Culemborgers

Alle activiteiten in buurtcentrum Bolderburen worden georganiseerd door enthousiaste buurtbewoners. Zoals vrijwilliger Ab Haring. Hij is voor de vaste bezoekers inmiddels een bekend gezicht. “Deze nominatie is geweldig! Zo onverwachts. Ik ben ook erg blij met het geld dat gedoneerd is, daar kunnen we zoveel activiteiten mee organiseren voor de inwoners van Culemborg. Iets wat heel belangrijk is. Wat moet ik nog meer zeggen… Ik vind het echt geweldig!”

Meer informatie

Dorpshuis van het Jaar wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie. Uiteindelijk wordt de winnaar bepaald aan de hand van 3 onderdelen: alle beheerders gaan bij elkaar op bezoek en geven elkaar punten, een vakjury van Leefbaarheidsalliantie komt op bezoek en een week voor de finale kan het publiek stemmen via de website. De winnaar wordt ‘Dorpshuis van het jaar 2020’ en krijgt nog eens €2.500,-.

De uitzendingen van de dorpshuizen van het jaar komen in de week van 11 oktober op TV Gelderland. Vanaf 17.15 uur en wordt dan ieder uur herhaald.

Meer informatie: www.dorpshuisvanhetjaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden