Logo culemborgsecourant.nl


Ondertekening overeenkomst SSV en ZDB
Ondertekening overeenkomst SSV en ZDB (Foto: Theo van Dam)

Dienstverlening Klaartje uitgebreid

Het bestuur van Stichting Samen Verder (SSV) heeft voor de verhuur van de bussen van Klaartje met ingang van 1 september een vijfjarige overeenkomst gesloten met Zorgcentra De Betuwe (ZDB) en Stichting ENOA.

Het bestuur van Stichting Samen Verder (SSV) heeft voor de verhuur van de bussen van Klaartje met ingang van 1 september een vijfjarige overeenkomst gesloten met Zorgcentra De Betuwe (ZDB) en Stichting ENOA.

Culemborg - Daarmee verbreedt Klaartje haar dienstverlening aan ouderen en mensen met een beperking. Voor de vier betrokken partijen ontstaat door deze samenwerking een win-win-win-winsituatie.

Stichting Samen Verder

Klaartje vervoert ouderen en mensen met een beperking in Culemborg van deur tot deur. Daarnaast rijden de bussen voor deze doelgroep naar de ziekenhuizen in de regio. De extra bus, die is gekocht voor de verhuur aan ZDB en ENOA, biedt SSV ruimte om te voldoen aan de toenemende vraag voor ritten naar de regionale ziekenhuizen.

Zorgcentra De Betuwe

In de Betuwe heeft ZDB verschillende zorgcentra. Regelmatig worden voor de bewoners dagtrips georganiseerd. Vanaf 1 september huurt Zorgcentra De Betuwe de Klaartje bussen van SSV. Daarvoor vraagt Stichting Samen Verder een ‘sociale’ vergoeding. ZDB bespaart daardoor middelen, die aan andere zorgtaken voor ouderen kunnen worden besteed.

Stichting ENOA
Enoa wil mensen met een beperking betaalbaar rolstoelvervoer met eigen chauffeur aanbieden. In oktober 2016 is ENOA gestart met het verhuren van een aangepaste rolstoelbus. Sinds 2018 was dat de bus van ZDB. Vanaf 1 september werkt ENOA samen met SSV en worden de bussen van Klaartje ingezet. Praktisch gezien huren mensen die tot de doelgroep behoren onder bepaalde voorwaarden een Klaartje bus zonder chauffeur. Ook voor ENOA is de samenwerking met SSV financieel voordeliger.

Doelgroep

Voor mensen met een beperking, wordt de (betaalbare) mobiliteit regionaal vergroot. Ook op tijden en voor doelen waarin de dienstverlening van Klaartje niet voorziet, kan een bus (zonder chauffeur) voor rolstoelvervoer onder voorwaarden gehuurd worden.

Kortom, voor alle partijen ontstaat door deze samenwerking een win-win-win-winsituatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden