Logo culemborgsecourant.nl


<p>Dirk Scheele. (foto: Willem Schalekamp)</p>

Dirk Scheele. (foto: Willem Schalekamp)

(Foto: )

Esmay Usmany terug in DFS

Op zaterdag 26 september treedt zangeres en theatermaakster Esmay Usmany op in De Fransche School (DFS) met haar programma ‘Wat ik wil dat je niet vergeet.’ 

Culemborg - In deze muziektheatervoorstelling gaat Esmay Usmany op zoek naar de lessen die haar Indische oma haar leerde. Ze deelt de herinneringen van haar grootouders en neemt het publiek mee in de zoektocht naar het herleiden van haar geschiedenis. Esmay Usmany was finalist van het Utrechts kleinkunstfestival in 2015 en studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. “Haar muziektheaterproductie kenmerken zich door intieme monologen en poëtische luisterliedjes. Met kleine door elkaar heen tuimelende melodieën. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken…” (AD). Tickets zijn €18,50 en te bestellen via www.theaterdefranscheschool.nl.  

Hoe jonger het publiek, hoe voller de zaal

Theater de Fransche School heeft net als alle theaters flink moeten inleveren op hun capaciteit, ze kunnen op dit moment nog maar maximaal 32 tickets verkopen per voorstelling. Bij kindervoorstellingen is dat natuurlijk anders, omdat de 1,5 meter daar versoepeld kan worden ingezet (al moeten ouders natuurlijk wel afstand houden van elkaar). Daarmee kunnen er bij een kinderprogramma ongeveer 50 man publiek genieten van de show. Dat komt goed uit, want het kinderprogramma is ruim vertegenwoordigt dit najaar, zeker omdat de liedjesvoorstelling ín Holland Staat een Huis’ van Dirk Scheele er nog bij komt in november. “De show was in eerste instantie verplaatst naar het amfitheater van Werk aan het Spoel, maar daar kregen we de organisatie uiteindelijk niet rond. Nu wordt hij op 7 november in het De Fransche School gespeeld, maar daar is natuurlijk een beperktere capaciteit” verduidelijkt vrijwilliger en coördinator jeugd Martine Klijnsmit-Stinis. De tickets zijn al retour gegaan, omdat het zo onzeker was of de voorstelling door kon gaan, maar nu dus tóch. “Driemaal is scheepsrecht. Het is natuurlijk een behoorlijke organisatie aan de achterkant en het levert ongemak voor ons publiek dat we graag hadden voorkomen, maar we zijn stiekem wel heel blij dat Dirk Scheele toch in Culemborg komt optreden deze herfst”. Verder staan er dit jaar nog op het kinderprogramma ‘Gonnie & Gijsje’, ‘De Grote Haay met Pluk van de Petteflet’ en ‘Roodkapje’. Tickets via www.theaterdefranscheschool.nl.

Wieke Vrijhoef, directeur DFS

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden