Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

‘In wolken uitgesneden’

‘’Zaterdag 19 september was een afwisselend programma in elkaar gezet voor de presentatie van het boek van René van Loenen, getiteld ‘In wolken uitgesneden’ met 71 liedteksten van René van Loenen en zeventien schilderijen van Jeltje Hoogenkamp.’’ 

Culemborg - ‘’Het was in april al af, maar door de corona kon het niet officieel ten doop gehouden worden. Deze zaterdag bleek een mooi moment. De Barbaracantorij als kleiner gelegenheidskoor zong o.l.v. Marijn Slappendel een aantal nieuwe liederen uit het boek, waaronder het Lied voor Etty Hillesum. Daarnaast was er een muzikale bijdrage van liedjeszanger Otto Dethmers, een column van Wychert van Dijk over de schilderijen van Jeltje, een korte lezing van Gert Landman - voorzitter van de Interkerkelijke Stichting voor het Liedboek - over nieuwe liedbundels en melodiekeuzes en een impressie van de dichter René van Loenen. Ook de de schilderijen van Jeltje Hoogenkamp, opgenomen in het boek, werden geëxposeerd. Ook was er aandacht voor vijf nieuwe koorwerken van de componist Alfons van der Mullen, gemaakt bij de liederen van René van Loenen.

Na al deze muzikale bijdragen was het moment aangebroken dat het eerste boek werd gepresenteerd door René van Loenen en aangeboden aan de dirigent van de Cantorij Marijn Slappendel.

Daarna waren er nog bloemen voor René en Jeltje Hoogenkamp en de ontwerpster.

Foto 1 en 2

Het eerste exemplaar wordt door René aangeboden aan Merijn Slappendel, terwijl René nog bloemen in ontvangst mocht nemen.

Foto 3

Bloemen waren er ook voor de maker van de schilderijen in het boek en kunstenaar Jeltje Hoogenkamp.’’

(foto’s en tekst: Theo van Dam)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden