Logo culemborgsecourant.nl

Voordracht gedichten in kerk

In januari van dit jaar gaf de Raad van kerken in samenwerking met de Roos van Culemborg, het startschot voor een poëziewedstrijd.

Culemborg - Dichters uit onze stad zijn opgeroepen om in gedichten te verwoorden waar zij warm en enthousiast van worden. De sluitingsdatum was 12 april. Op tweede Pinksterdag zou de uitslag bekend worden gemaakt. Kort na de start van deze wedstrijd woede er echter een heel ander vuur en kwam het openbare leven vrijwel tot stilstand.

Dichters en de jury hebben echter niet stilgezeten. Er werden 22 gedichten ingezonden. Een deskundige jury, de huidige stadsdichter Ria van Koppen en twee voormalige stadsdichters René van Loenen en Harmen Holwerda, hebben 5 gedichten genomineerd en een winnaar gekozen. De 5 dichters zijn, op alfabetische volgorde: Jan van den Berge, Karin van Elst, Henk Fonteyn, Suzanne Visser en Martin Walton.

Nu vele maanden later is een waardig moment gevonden om de poëziewedstrijd af te ronden. Op 27 september tijdens het concert van het Collegium Musicum Amsterdam o.l.v. Anthony Zielhorst in de Grote of Barabarakerk worden de 5 genomineerde gedichten voorgedragen en zal de winnaar bekend worden gemaakt. Aanvang concert en poëzie; 16.00 uur.

Kaarten voor dit concert zijn gratis te verkrijgen bij boekhandel Tomey. De hoed gaat rond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden